Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα στο επίκεντρο της προσοχής των fund managers

Βροχή ερωτήσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τους επομένους 12 - 16 μήνες δέχθηκαν από τους διαχειριστές ξένων επενδυτών κεφαλαίων και από οικονομικούς αναλυτές τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων που μετέχουν στο 8ο Roadshow της Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) που διεξάγεται στο κτίριο του Bloomberg στο Λονδίνο. Στην εκδήλωση που ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, μετέχουν 27 ελληνικές επιχειρήσεις, 125 funds και 200 fund managers.

Βροχή ερωτήσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τους επομένους 12 – 16 μήνες δέχθηκαν από τους διαχειριστές ξένων επενδυτών κεφαλαίων και από οικονομικούς αναλυτές τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων που μετέχουν στο 8ο Roadshow της Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) που διεξάγεται στο κτίριο του Bloomberg στο Λονδίνο. Στην εκδήλωση που ολοκληρώνεται σήμερα μετέχουν 27 ελληνικές επιχειρήσεις, 125 funds και 200 fund managers.

Η προσοχή διεθνούς κύρους επενδυτικών funds όπως οι Capital World Investors, Centaurus, Fairfax, Fidelity, Gladstone Partners, JP Morgan, KKR, Lansdowne, Lazard, Marathon, Nomura, Sumitomo Mitsui Banking, T Rowe Rrice, UBS Wealth MGMT και Mellington MGMT εστιάσθηκε στο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, στο κόστος χρήματος, στην λειτουργική κερδοφορία των ελληνικών εταιρειών, στο ανεκτέλεστο έργο πολλών εξ αυτών, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Οι ξένοι αναλυτές που μετείχαν στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν ιδιαίτερα καταρτισμένοι για τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα και ειδικά για τα ζητήματα ρευστότητας και τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς του προμηθευτές του, ενώ έδειξαν ειδικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις, την πορεία των εξαγωγών και την ανεργία.

Σύμφωνα με στελέχη ελληνικών εταιρειών που είχαν συναντήσεις με ξένους διαχειριστές, σε αυτές εκφράσθηκε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των επενδυτικών κεφαλαίων σε ομολογιακές εκδόσεις ελληνικών επιχειρήσεων με εξαγωγικές δραστηριότητες, ενώ γενικά διαφάνηκε ενδιαφέρον για τις μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που θεωρούνται «φθηνές» υπό το πρίσμα της λειτουργικής τους κερδοφορίας, αλλά και για τα warrants των τραπεζών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024