Αγωνία για το μέλλον της πάλης εν όψει Ολυμπιακών 2020
Σχεδόν τρία 24ωρα απομένουν μέχρι τη στιγμή που η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) θα αποφασίσει για το άθλημα που θα συμπεριληφθεί (ή θα παραμείνει) στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Σχεδόν τρία 24ωρα απομένουν μέχρι τη στιγμή που η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) θα αποφασίσει για το άθλημα που θα συμπεριληφθεί (ή θα παραμείνει) στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Η Ολυμπιακή τύχη της πάλης, του μπέιζμπολ/σόφτμπολ και του σκουός θα κριθεί στην 125η Σύνοδο της ΔΟΕ που θα γίνει στο Μπουένος Άιρες, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας να αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής (περίπου 18:45 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που συνεδρίασε τον περασμένο Μάιο στην Αγία Πετρούπολη, στην τελική ευθεία έχουν μπει τρία αθλήματα, με την πάλη να βρίσκεται στη θέση του… οδηγού, όσον αφορά την παραμονή της στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Η… πρωτιά στη ψηφοφορία των εκτελεστικής επιτροπής, σε συνδυασμό με τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν από πλευράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA), έχουν φέρει το άθλημα ένα βήμα πριν από την παραμονή του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΔΟΕ, η επιλογή του αθλήματος που θα συμπεριληφθεί (ή θα παραμείνει) στο Ολυμπιακό πρόγραμμα των Αγώνων του 2020, θα ανακοινωθεί στις 18:45 το απόγευμα της Κυριακής.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα υπάρξει παρουσίαση των τριών αθλημάτων στα μέλη της Συνόδου, με το Μπέιζμπολ/Σόφτμπολ να κάνει την αρχή στις 16:30. Μισή ώρα αργότερα θα πάρει σειρά το σκουός, ενώ στις 17:30 θα γίνει η παρουσίαση της πάλης. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 18:45 από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Δρ. Ζακ Ρογκ.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα θα γίνουν ακόμη δύο σημαντικές ψηφοφορίες. Η πρώτη, στις 16:15, έχει να κάνει με πρόταση για “πυρήνα” 25 Ολυμπιακών Αθλημάτων στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ενώ στις 18:00 θα υπάρχει ψηφοφορία για την προσθήκη κάποιου αθλήματος/αθλημάτων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Όλα αυτά, καθώς και η συνέντευξη Τύπου του αθλήματος, μεταξύ των τριών, που θα κυριαρχήσει στη ψηφοφορία της 125ης Συνόδου της ΔΟΕ, θα γίνει στις 19:00. Ευχή όλων το άθλημα των Ολυμπιονικών να είναι αυτό που θα… χαμογελάσει στο τέλος!
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Τι δείχνει η παράδοση για τις ομάδες που παίζουν στα play in της Euroleague
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το «μονοπάτι» τους και πώς μπορούν να συναντηθούν στα πλέι οφ της Euroleague
- Πρώτος σκόρερ της Euroleague ο Βεζένκοφ, πρώτος στα τρίποντα ο Ντόρσεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442