Στον εισαγγελέα τα στοιχεία 1.326 λογιστών-μαϊμου με πρόσβαση στο Taxisnet
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων, τα οποία, ενώ διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ως λογιστές και καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις, δεν διαθέτουν την επαγγελματική ταυτότητα λογιστή.
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων, τα οποία, ενώ διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ως λογιστές και καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις, δεν διαθέτουν την επαγγελματική ταυτότητα λογιστή.
Τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε πιστοποιηθεί. Τα ίδια στοιχεία απεστάλησαν και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.
Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γ.Κυδωνάκη.
«Τα στοιχεία προέκυψαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση του αρχείου των ενεργών λογιστών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το Taxisnet, μετά από άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συγχαίρω το Οικονομικό Επιμελητήριο για τις ενέργειές του» είπε ο υφυπουργός.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι εφόσον προκύψουν θεσμικά ή νομικά κενά, το υπουργείο -στο μέτρο που του αναλογεί- θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κάλυψή τους.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).