Πιέζει η τρόικα για περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης
Το σύνολο των θεμάτων στον τομέα της Υγείας βρέθηκαν στο στόχαστρο του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, το οποίο συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μεταξύ άλλων, η φαρμακευτική δαπάνη, ο ΕΟΠΥΥ και οι αλλαγές στα νοσοκομεία.
Το σύνολο των θεμάτων στον τομέα της Υγείας βρέθηκαν στο στόχαστρο του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, το οποίο συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν τα ζητήματα της φαρμακευτικής δαπάνης, η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και η κινητικότητα του προσωπικού.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη φαρμακευτική δαπάνη, με τους εκπροσώπους της τρόικας να πιέζουν για περαιτέρω μείωση, προκειμένου να φθάσει κοντά στα 2 δισ. ευρώ.
Επίσης, η συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας με στόχο την αύξηση χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων έως και 60%, ήταν το άλλο μεγάλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση.
Τέλος, τέθηκαν στο τραπέζι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, καθώς ως γνωστόν η τρόικα πιέζει για απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων αυτών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα