Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ισόβια καταδικάστηκαν έντεκα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Σε ισόβια καταδικάστηκαν έντεκα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Στρατοδικείο της Αιγύπτου καταδίκασε την Τρίτη 11 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων σε ισόβια κάθειρξη για επίθεση σε στρατιωτικούς στο Σουέζ στα μέσα Αυγούστου, μετά την αιματηρή διάλυση στο Κάιρο δύο διαδηλώσεων υποστηρικτών της οργάνωσης. Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 15 ένοπλοι έχασαν τη ζωή τους σε επιχείρηση στη χερσόνησο του Σινά.

Στρατοδικείο της Αιγύπτου καταδίκασε την Τρίτη 11 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων σε ισόβια κάθειρξη για επίθεση σε στρατιωτικούς στο Σουέζ στα μέσα Αυγούστου, μετά την αιματηρή διάλυση στο Κάιρο δύο διαδηλώσεων υποστηρικτών της οργάνωσης.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων μετά την καθαίρεση και την σύλληψη του Μόρσι στις 3 Ιουλίου από τον στρατό.

Συγκεκριμένα, το στρατοδικείο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 11 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σε κάθειρξη πέντε ετών 45 άλλους κατηγορούμενους και αθώωσε τους υπόλοιπους οκτώ.

Έκτοτε οι νέες αρχές της Αιγύπτου έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία καταστολής κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων, κατά την οποία περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους υποστηρικτές του Μόρσι, έχουν χάσει την ζωή τους και περίπου 2.000 μέλη της αδελφότητας έχουν συλληφθεί.

Ο ανώτατος ηγέτης της αδελφότητας, ο Μοχάμεντ Μπαντίε, όπως και πολλά από τα βασικά ηγετικά της στελέχη, έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης κατηγορούμενα για υποκίνηση σε φόνο διαδηλωτών.

Αυτοί, όπως και ο Μόρσι, κρατούνται σε μυστική τοποθεσία.

Η δίκη 64 μελών και υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Σουέζ άρχισε σε στρατοδικείο στις 24 Αυγούστου.

Οι 64 ισλαμιστές κατηγορούνταν ότι άνοιξαν πυρ και πέταξαν πέτρες στους στρατιώτες στο Σουέζ, λίγο μετά την αιματηρή έφοδο της αστυνομίας στις 14 Αυγούστου σε δύο σημαντικές διαδηλώσεις υποστηρικτών του Μόρσι στο Κάιρο, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, καθιστώντας την ημέρα εκείνη την πιο φονική στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Επιχείρηση στο Σινά

Εν τω μεταξύ, 15 ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην χερσόνησο του Σινά από πυραύλους, μετέδωσε σήμερα κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου, μετά τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ελικόπτερα του στρατού επιτέθηκαν σε προπύργιά τους στην περιοχή.

Πηγή του αιγυπτιακού στρατού δήλωσε ότι διεξάγεται μια χερσαία επιχείρηση με κάλυψη από αέρος, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ελικόπτερα του στρατού είχαν βάλει στόχο δύο χωριά νότια της Σέιχ Ζουβέιντ, πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας δήλωσαν, παράλληλα, ότι τουλάχιστον οκτώ ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από τα πλήγματα της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας σε πολλά χωριά του Βορείου Σινά.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι διεξάγεται αεροπορική επιχείρηση στο Σινά, η οποία έχει στόχο αποθήκες όπλων και εκρηκτικών, όπως και σπίτια στα οποία φέρεται ότι κρύβονται μαχητές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι του στρατού έριξαν περίπου 15 βόμβες από το πρωί σε πολλά χωριά νότια της Ράφα, όπου βρίσκεται το μεθοριακό πέρασμα προς την Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν περίπου 20 σπίτια στην αιγυπτιακή πλευρά κατά μήκος των συνόρων με την Γάζα, ενώ αξιωματούχοι της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στην Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασαν φόβους ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη για να τους απομονώσουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024