Κολώνα, η αξεπέραστη αγάπη
Ξυπνήσαμε πρωί στην όμορφη Χώρα της Κύθνου, ήπιαμε έναν υπέροχο καφέ και απολαύσαμε ζεστή τη θαυμάσια παραδοσιακή τυρόπιτα του νησιού, στην πλατεία του Θεολόγου, στο κέντρο του οικισμού. Το πρόγραμμα προέβλεπε μπάνιο στην Κολώνα, την ονομαστή παραλία της Κύθνου, που αποτελεί σημείο αναφοράς κυρίως για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών. Φορτώσαμε τη μηχανή με τα […]
Ξυπνήσαμε πρωί στην όμορφη Χώρα της Κύθνου, ήπιαμε έναν υπέροχο καφέ και απολαύσαμε ζεστή τη θαυμάσια παραδοσιακή τυρόπιτα του νησιού, στην πλατεία του Θεολόγου, στο κέντρο του οικισμού.
Το πρόγραμμα προέβλεπε μπάνιο στην Κολώνα, την ονομαστή παραλία της Κύθνου, που αποτελεί σημείο αναφοράς κυρίως για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών.
Φορτώσαμε τη μηχανή με τα απαραίτητα και, αφού περάσαμε από την περιοχή της Απόκρουσης, ακολουθήσαμε το χωματόδρομο (απόσταση 2,5 χλμ) που οδηγεί στη μαγευτική Κολώνα.
Σκάφη κάθε λογής, ιστιοπλοϊκά, φουσκωτά, ταχύπλοα και πολυτελείς θαλαμηγοί, έπλεαν ανέμελα στη θαλασσινή αγκαλιά της Κολώνας. Στην παραλία, πολύχρωμες ομπρέλες παραθεριστών σκίαζαν εδώ κι εκεί την πλατιά αμμουδιά, ενώ από την ταβέρνα της Κολώνας ακουγόταν διακριτικά ξένη μουσική.
Ώρα για κολύμπι: ένα ατέλειωτο μέσα-έξω στα διάφανα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, πότε στη μια και πότε στην άλλη παραλία, μιας και η Κολώνα προσφέρει δύο επιλογές.
Κολυμπήσαμε μέχρι τη γειτονική παραλία Ζεστά, εκεί όπου δεν πάει τροχοφόρο, εκεί όπου φθάνεις μόνο με σκάφος. Καθίσαμε μέσα στην αυτοσχέδια γούρνα από πέτρες και απολαύσαμε τα πηγαία ζεστά ιαματικά νερά της περιοχής.
Η φύση επέλεξε την περιοχή της Κολώνας για δυνατές συγκινήσεις: ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, υπέροχες αμμουδιές, γαλήνιες ακρογιαλιές, γαλαζοπράσινη θάλασσα και ιαματικά νερά!
Απόγευμα πια, η καλύτερη στιγμή για δροσερή μπίρα και μεζέδες, που είχε φροντίσει ο Γιώργης ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Κολώνα”. Ενδεικτικά αναφέρω: φάβα, κολοκύθια τηγανητά, κατσίκι κοκκινιστό, μοσχάρι λεμονάτο, όλα με τη σφραγίδα του καλού σπιτικού φαγητού!
Ξαπλώσαμε στην άμμο με θέα στον ουρανό και τα αχνά σύννεφα, με θέα στη θάλασσα και το γαλήνιο κύμα, με θέα στο ηλιοβασίλεμα και τα χρώματα του δειλινού, με θέα στην Κολώνα, στην αξεπέραστη αγάπη!
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442