Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολώνα, η αξεπέραστη αγάπη

Κολώνα, η αξεπέραστη αγάπη

Ξυπνήσαμε πρωί στην όμορφη Χώρα της Κύθνου, ήπιαμε έναν υπέροχο καφέ και απολαύσαμε ζεστή τη θαυμάσια παραδοσιακή τυρόπιτα του νησιού, στην πλατεία του Θεολόγου, στο κέντρο του οικισμού. Το πρόγραμμα προέβλεπε μπάνιο στην Κολώνα, την ονομαστή παραλία της Κύθνου, που αποτελεί σημείο αναφοράς κυρίως για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών. Φορτώσαμε τη μηχανή με τα […]

Ξυπνήσαμε πρωί στην όμορφη Χώρα της Κύθνου, ήπιαμε έναν υπέροχο καφέ και απολαύσαμε ζεστή τη θαυμάσια παραδοσιακή τυρόπιτα του νησιού, στην πλατεία του Θεολόγου, στο κέντρο του οικισμού.

Το πρόγραμμα προέβλεπε μπάνιο στην Κολώνα, την ονομαστή παραλία της Κύθνου, που αποτελεί σημείο αναφοράς κυρίως για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών.
Φορτώσαμε τη μηχανή με τα απαραίτητα και, αφού περάσαμε από την περιοχή της Απόκρουσης, ακολουθήσαμε το χωματόδρομο (απόσταση 2,5 χλμ) που οδηγεί στη μαγευτική Κολώνα.

Σκάφη κάθε λογής, ιστιοπλοϊκά, φουσκωτά, ταχύπλοα και πολυτελείς θαλαμηγοί, έπλεαν ανέμελα στη θαλασσινή αγκαλιά της Κολώνας. Στην παραλία, πολύχρωμες ομπρέλες παραθεριστών σκίαζαν εδώ κι εκεί την πλατιά αμμουδιά, ενώ από την ταβέρνα της Κολώνας ακουγόταν διακριτικά ξένη μουσική.

Ώρα για κολύμπι: ένα ατέλειωτο μέσα-έξω στα διάφανα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, πότε στη μια και πότε στην άλλη παραλία, μιας και η Κολώνα προσφέρει δύο επιλογές.
Κολυμπήσαμε μέχρι τη γειτονική παραλία Ζεστά, εκεί όπου δεν πάει τροχοφόρο, εκεί όπου φθάνεις μόνο με σκάφος. Καθίσαμε μέσα στην αυτοσχέδια γούρνα από πέτρες και απολαύσαμε τα πηγαία ζεστά ιαματικά νερά της περιοχής.

Η φύση επέλεξε την περιοχή της Κολώνας για δυνατές συγκινήσεις: ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, υπέροχες αμμουδιές, γαλήνιες ακρογιαλιές, γαλαζοπράσινη θάλασσα και ιαματικά νερά!

Απόγευμα πια, η καλύτερη στιγμή για δροσερή μπίρα και μεζέδες, που είχε φροντίσει ο Γιώργης ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κολώνα». Ενδεικτικά αναφέρω: φάβα, κολοκύθια τηγανητά, κατσίκι κοκκινιστό, μοσχάρι λεμονάτο, όλα με τη σφραγίδα του καλού σπιτικού φαγητού!

Ξαπλώσαμε στην άμμο με θέα στον ουρανό και τα αχνά σύννεφα, με θέα στη θάλασσα και το γαλήνιο κύμα, με θέα στο ηλιοβασίλεμα και τα χρώματα του δειλινού, με θέα στην Κολώνα, στην αξεπέραστη αγάπη!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024