Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσό και ασημένιο από τα ελληνικά «κουπιά» στη Ν.Κορέα

Χρυσό και ασημένιο από τα ελληνικά «κουπιά» στη Ν.Κορέα

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών, πανηγύρισε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στην Τσουνγκγιού της Νότιας Κορέας. Οι Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας, πήραν την πρώτη θέση, με το ελληνικό πλήρωμα να ξεπερνάει τους Γερμανούς, οι οποίοι μέχρι τα μισά της κούρσας ήταν μπροστά και τερμάτισαν μπροστά τους σε χρόνο 6:03.44. Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Νικολαΐδου στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών.

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών, πανηγύρισε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στην Τσουνγκγιού της Νότιας Κορέας. Οι Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας, πήραν την πρώτη θέση, με το ελληνικό πλήρωμα να ξεπερνάει τους Γερμανούς, οι οποίοι μέχρι τα μισά της κούρσας ήταν μπροστά και τερμάτισαν μπροστά τους σε χρόνο 6:03.44.

Μετάλλιο και για την Κατερίνα Νικολαΐδου, αλλά χρώματος αργυρού. Η Ελληνίδα ξεκίνησε άσχημα στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, αφού μετά τα πρώτα 500 μέτρα ήταν στην 4η θέση, αλλά σταδιακά ανέβαινε, για να φτάσει να είναι πρώτη, ενώ απέμεναν 500 μέτρα ακόμα. Ωστόσο, η Αυστριακή Μιχαέλα Τάουπε-Τρερ (με 7:50.62) την προσπέρασε, αφήνοντάς την Ελληνίδα αθλήτρια στη δεύτερη θέση (7:53:23), ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Ρουθ Γουάλτσακ (7:54.12) από την Μεγάλη Βρετανία.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Νίκος Αφεντούλης κατετάγη τελικά στη 14η θέση, αφού στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 13-18 ήταν δεύτερος. Ο Έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε πίσω από το Νεοζηλανδό σε χρόνο 7:07.50.

Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τσουνγκγιού ολοκληρώνεται το Σάββατο (09:33 ώρα Ελλάδος) με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρου Γιάνναρου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024