Διαφορετικοί οι εγκέφαλοι των ατόμων που πάσχουν από ημικρανίες
Δομικές διαφορές παρατηρούνται σε τμήματα του εγκεφάλου μεταξύ των ατόμων που πάσχουν από ημικρανίες συγκριτικά με άτομα που δεν πάσχουν από την εν λόγω κεφαλαλγία, σύμφωνα με ανασκόπηση δανών ερευνητών που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Η ανασκόπηση εστίασε σε 20 ξεχωριστές μελέτες και ανέδειξε τις αλλαγές στην λευκή ουσία του εγκεφάλου καθώς και μικροσκοπικές αλλοιώσεις.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης με επικεφαλής τον Δρ Μεσούντ Ασίνα μελέτησαν στοιχεία από έρευνες που είχαν χρησιμοποιήσει μαγνητικές τομογραφίες για να εξετάσουν τους εγκεφάλους πασχόντων από ημικρανίες.
Οι ανωμαλίες στην λευκή ουσία καθώς και αλλοιώσεις που έμοιαζαν με μικρά εγκεφαλικά επεισόδια ήταν συχνότερες στους ασθενείς με ημικρανίες, ειδικά σε όσους είχαν συμπτώματα «αύρας», συγκριτικά με άτομα που δεν έπασχαν από ημικρανίες.
Οι ημικρανίες λοιπόν προκαλούν δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο χωρίς προς το παρόν οι επιστήμονες να μπορούν να εξηγήσουν γιατί και πως συμβαίνουν.
health.in.gr
- Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός έχει στείλει επίσημο βίντεο και περιμένει απάντηση από τη Euroleague» (vid)
- Ανδρουλάκης για την γιορτή της μητέρας: «Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά. Πολύτιμη»
- Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για όσους θέλουν έκπτωση 4% – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Τα δεδομένα για την επόμενη ομάδα του Ντιαλό
- «Μάρτυρας» ο Γρηγόρης Δημητριάδης για την ΝΔ, την ΕΥΠ και την πατρίδα, «μαρτυρά» την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Από τους ναζί μέχρι τα κολαστήρια της ICE: Πότε τα κέντρα κράτησης γίνονται «στρατόπεδα συγκέντρωσης»

