Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο είδος καρχαρία που «περπατάει» εντοπίστηκε στην Ινδονησία

Νέο είδος καρχαρία που «περπατάει» εντοπίστηκε στην Ινδονησία

To βασίλειο της θάλασσας κρύβει τελικά πολλά μυστικά: στα νερά της Ινδονησίας, ο Αυστραλός βιολόγος Τζέραλντ Αλεν και οι συνεργάτες του, ανακάλυψαν ένα νέο είδος καρχαρία. Ο ασυνήθιστος καρχαρίας μπαμπού, ή αλλιώς καρχαρίας του χαλιού με μακριά ουρά, ανήκει στο είδος Hemiscyllium Halmahera, έχει καφέ χρώμα με οριζόντιες γραμμές και βούλες πάνω στο δέρμα του, είναι μακρόστενος, μήκους 70 εκατοστών, και ζει στον πυθμένα του ωκεανού.

To βασίλειο της θάλασσας κρύβει τελικά πολλά μυστικά: στα νερά της Ινδονησίας, ο Αυστραλός βιολόγος Τζέραλντ Αλεν και οι συνεργάτες του, ανακάλυψαν ένα νέο είδος καρχαρία.

Ο ασυνήθιστος καρχαρίας μπαμπού, όπως λέγεται, ανήκει στο είδος Hemiscyllium Halmahera, έχει καφέ χρώμα με οριζόντιες γραμμές και βούλες πάνω στο δέρμα του.

Έχει μήκος 70 εκατοστών και ζει στον πυθμένα του ωκεανού.

Σαν ερπετό κινείται με γρήγορους ρυθμούς, με τη βοήθεια του θωρακικού και κοιλιακού πτερυγίου του, αναζητώντας τροφή στα βάθη της θάλασσας. Αιχμαλωτίζει μικρά και ασπόνδυλα ψάρια, το ιδανικό για εκείνον γεύμα.

Ο καρχαρίας έχει μια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα που τον ξεχωρίζει από άλλους. Έχει έντονα, οριζόντια, σκούρα σημάδια στο κάτω μέρος της κοιλιάς του, αλλά και ένα σύμπλεγμα από 25 σκουρόχρωμες βούλες κοντά στο κεφάλι του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024