Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκα από τη Συρία γέννησε σε πλοιάριο προς τις Συρακούσες

Γυναίκα από τη Συρία γέννησε σε πλοιάριο προς τις Συρακούσες

Μία γυναίκα συριακής καταγωγής γέννησε πάνω στο υπερφορτωμένο ψαροκάικο που την μετέφερε μαζί με άλλους 190 πρόσφυγες στην Ιταλία, όπως έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή, η οποία εντόπισε το πλοιάριο στα ανοιχτά της Σικελίας. Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη Σικελία, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την Αίγυπτο και τη Συρία.

Μία γυναίκα συριακής καταγωγής γέννησε πάνω στο υπερφορτωμένο ψαροκάικο που την μετέφερε, μαζί με άλλους 190 πρόσφυγες, στην Ιταλία, όπως έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή η οποία εντόπισε το πλοιάριο στα ανοιχτά της Σικελίας.

«Βρήκαμε το μωρό με τον ομφάλιο λώρο ακόμη επάνω του» δήλωσε ο διοικητής της Ακτοφυλακής των Συρακουσών Λούκα Σαντσίλιο μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24. Μητέρα και παιδί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοιάριο με το οποίο ταξίδευαν οι Σύροι εντοπίστηκε την Τρίτη από αεροσκάφος της ακτοφυλακής και οδηγήθηκε στο λιμάνι των Συρακουσών.

«Όλοι τους είναι καλά, μολονότι ξεκίνησαν την οδύσσειά τους πριν από οκτώ ημέρες» είπε ο Μάριο ντε Ρόζα, ο καπετάνιος του σκάφους του Λιμενικού που τους συνόδευσε στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού τους.

«Σχεδόν όλοι κατάγονται από τη Συρία, αν και έκαναν δυο-τρεις στάσεις στη διαδρομή, εκ των οποίων τουλάχιστον η μία ήταν στην Τουρκία» πρόσθεσε.

Μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν 48 παιδιά.

Ένα άλλο πλοιάριο που μετέφερε 150 μετανάστες εντοπίστηκε από αλιευτικό σε απόσταση 15 μιλίων από τις ιταλικές ακτές και οδηγήθηκε επίσης στις Συρακούσες.

Δεν έχει διευκρινιστεί από ποιες χώρες κατάγονταν οι επιβάτες του, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν διαβατήρια ή άλλα έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.

Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη Σικελία και οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την Αίγυπτο και τη Συρία, ένα γεγονός που ο Σαντσίλιο χαρακτήρισε «δραματική έξοδο».

«Με όσα συμβαίνουν στη Συρία αυτήν την περίοδο, αναμένουμε ότι θα έρθουν πολλοί περισσότεροι» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024