Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

YΠΕΚΑ : Καταγραφή συσκευών υλικών που περιέχουν PCB

Το ΥΠΕΚΑ καλεί τους κατόχους συσκευών/υλικών που περιέχουν PCB  να στείλουν δήλωση καταγραφής στο πλαίσιο προγράμματος για την κατάλληλη διαχείριση και απόσυρση συσκευών και υλικών που περιέχουν PCB. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία, ενσωματωμένη στο ελληνικό δίκαιο, που προβλέπει ως καταληκτική ημερομηνία διάθεσης και απολύμασνης των συσκευών το τέλος του 2010. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση των κατόχων, όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΚΑ, ήταν ελάχιστη.

Το ΥΠΕΚΑ καλεί τους κατόχους συσκευών/υλικών που περιέχουν PCB να στείλουν δήλωση καταγραφής στο πλαίσιο προγράμματος για την κατάλληλη διαχείριση και απόσυρση συσκευών και υλικών που περιέχουν PCB. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία, ενσωματωμένη στο ελληνικό δίκαιο, που προβλέπει ως καταληκτική ημερομηνία διάθεσης και απολύμασνης των συσκευών το τέλος του 2010. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση των κατόχων, όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΚΑ, ήταν ελάχιστη.
Το PCB/PCT (συνηθέστερες εμπορικές ονομασίες: Clophen, Askarel, Phyralene κ.α.) είχαν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα στο παρελθόν, λόγω των μοναδικών φυσικοχημικών τους ιδιοτήτων, ως διηλεκτρικά υγρά σε μετασχηματιστές (Μ/Σ) και πυκνωτές, σε συστήματα μεταφοράς θερμότητας και σε άλλες εφαρμογές. Όμως, από το 1986 απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους στην αγορά, διότι διαπιστώθηκε ότι είναι τοξικές ενώσεις τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τη χλωρίδα και την πανίδα.
Το ΥΠΕΚΑ ζητά από όλους τους κατόχους συσκευών/υλικών που περιέχουν PCB να στείλουν άμεσα Δήλωση Καταγραφής.Πληροφορίες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ Επικίνδυνα Απόβλητα

Από 01/01/2014, νέες Δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές και οι κάτοχοι συσκευών/υλικών που περιέχουν PCB θα ενταχθούν σε κατάλογο για επιλογή διενέργειας ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.

in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024