Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μπλόκο» της Κούβας στον Σνόουντεν λίγο πριν πετάξει για Αβάνα

«Μπλόκο» της Κούβας στον Σνόουντεν λίγο πριν πετάξει για Αβάνα

Για την Κούβα επρόκειτο να ταξιδέψει ο Έντουαρντ Σνόουντεν μία ημέρα μετά την άφιξή του στο ρωσικό αεροδρόμιο από το Χονγκ Κονγκ στις 23 Ιουνίου, αλλά τελευταία στιγμή η Αβάνα άλλαξε γνώμη, όπως αποκαλύπτει ρωσική εφημερίδα. Η ρωσική εφημερίδα, επικαλούμενη διάφορες πηγές, τονίζει ότι η Κούβα άλλαξε γνώμη μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από τις ΗΠΑ.

Για την Κούβα επρόκειτο να ταξιδέψει ο Έντουαρντ Σνόουντεν μία ημέρα μετά την άφιξή του στο ρωσικό αεροδρόμιο από το Χονγκ Κονγκ στις 23 Ιουνίου, αλλά τελευταία στιγμή η Αβάνα άλλαξε γνώμη, όπως αποκαλύπτει ρωσική εφημερίδα.

Το «βαθύ λαρύγγι» της NSA είχε σχεδιάσει να ταξιδέψει για την Αβάνα από το αεροδρόμιο της Μόσχας μία ημέρα μετά την άφιξή του από το Χονγκ Κονγκ στις 23 Ιουνίου.

Τελικά, όμως, ο Σνόουντεν δεν εμφανίστηκε ποτέ στην πτήση της Aeroflot, καθώς η Κούβα την τελευταία στιγμή ζήτησε να σταματήσει η επιβίβαση του 29χρονου.

Η ρωσική εφημερίδα, επικαλούμενη διάφορες πηγές, τονίζει ότι η Κούβα άλλαξε γνώμη μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από τις ΗΠΑ.

Ο Σνόουντεν, μάλιστα, είχε περάσει πολλές ημέρες στο ρωσικό προξενείο του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να δηλώσει την πρόθεσή του να πετάξει για τη Λατινική Αμερική μέσω Μόσχας.

Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024