Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άμστερνταμ, μεγαλούπολη με μοναδικό χαρακτήρα!

Άμστερνταμ, μεγαλούπολη με μοναδικό χαρακτήρα!

Αν υπάρχει μια λίστα με τις πιο αγαπημένες πόλεις στην Ευρώπη, τότε το Άμστερνταμ διεκδικεί με βεβαιότητα μια από τις κορυφαίες θέσεις σε αυτήν. Είναι ίσως η μικρότερη μεγαλούπολη της γηραιάς ηπείρου, κι αυτό της δίνει σίγουρα ένα μοναδικό χαρακτήρα. Σε όποια γωνιά κι αν βρίσκεσαι, δύσκολα θα σου δώσει την εντύπωση της μεγαλούπολης. Ίσως […]

Αν υπάρχει μια λίστα με τις πιο αγαπημένες πόλεις στην Ευρώπη, τότε το Άμστερνταμ διεκδικεί με βεβαιότητα μια από τις κορυφαίες θέσεις σε αυτήν. Είναι ίσως η μικρότερη μεγαλούπολη της γηραιάς ηπείρου, κι αυτό της δίνει σίγουρα ένα μοναδικό χαρακτήρα. Σε όποια γωνιά κι αν βρίσκεσαι, δύσκολα θα σου δώσει την εντύπωση της μεγαλούπολης. Ίσως θεωρείται παρεξηγημένη πόλη λόγω της ύπαρξης των coffee shops ή της περίφημης red lights district, αλλά είναι άδικο να πας ή να μην πας μόνο γι’ αυτό.

Βρίσκεστε, λοιπόν, στην πόλη που αγαπά το ποδήλατο όσο καμία άλλη (ναι, εδώ τα ποδήλατα είναι πιο πολλά από τους κατοίκους), οπότε τι καλύτερη ιδέα από το να τη γνωρίσετε με ένα ποδήλατο! Οι ποδηλατόδρομοι είναι άψογοι και σε πάνε πραγματικά παντού, η παιδεία στο θέμα του σεβασμού του ποδηλάτη είναι χαρακτηριστική και ίσως το μόνο θέμα που μπορεί να σας προβληματίσει ορισμένες φορές είναι το θέμα του πάρκινγκ, μέχρι να βρείτε κάποιο ελεύθερο ασφαλές σημείο.

Επισκεφθείτε το μουσείο του Βαν Γκογκ, το Rijksmuseum και το ΝΕΜΟ, και μην παραλείψετε να αναζητήσετε το σπίτι της Άννας Φρανκ αλλά και το σπίτι του Ρέμπραντ. Φωτογραφηθείτε ανάμεσα στα φημισμένα γράμματα “Iamsterdam” και χαλαρώστε στο τεραστίων διαστάσεων Vondelpark. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Κάντε μια βόλτα από την περιοχή των ανατολικών docklands στο λιμάνι, εκεί όπου παλαιές αποθήκες και κτίρια ανακαινίζονται και αλλάζουν εντελώς όψη και χρήση, δημιουργώντας ξενοδοχεία, γκαλερί, καφέ και εστιατόρια με έμφαση στο σύγχρονο design. Στην περιοχή θα βρείτε και την εντυπωσιακή και σύγχρονη βιβλιοθήκη, με το καφέ στον τελευταίο όροφο να εξασφαλίζει πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη.

Πριν βρεθείτε στο Άμστερνταμ, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο iamsterdam.com, την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης. Στο απόλυτα ενημερωμένο site μπορείτε να βρείτε κάθε πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε για το ταξίδι σας, ό,τι συμβαίνει στην πόλη, tips για τη διαμονή σας και τις μετακινήσεις στην ολλανδική πρωτεύουσα, καθώς και souvenirs με το χαρακτηριστικό λογότυπο.

*Για αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με οργανωμένα ταξίδια εξωτερικού, επισκεφθείτε το site μας www.travelplan.gr ή απευθυνθείτε σε έναν από τους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους στο 210 3333300.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024