Μια μεμβράνη η αιτία εγκατάλειψης του Kimi Raikkonen
Ένα αντικείμενο έφραξε το σύστημα ψύξης των φρένων της Lotus του Kimi Raikkonen, οδηγώντας τον σε εγκατάλειψη.
Μια μεμβράνη από τη ζελατίνα κάποιου κράνους έφραξε τον αεραγωγό ψύξης των φρένων της Lotus του Kimi Raikkonen, οδηγώντας τον σε εγκατάλειψη στο Grand Prix του Βελγίου. Αυτό υποψιάζονται οι μηχανικοί της ομάδας ως αιτία της ιδιαίτερα σπάνιας βλάβης.
Ο Φινλανδός πιλότος από τους πρώτους γύρους στο Spa αντιμετώπισε πρόβλημα με το εμπρός αριστερό φρένο. Ο μαύρος καπνός που έβγαινε διαρκώς από τον τροχό κατά το φρενάρισμα και το πυρακτωμένο δισκόφρενο ήταν πολύ εμφανή σημάδια.
Οι μηχανικοί εντόπισαν τη μεμβράνη στο πρώτο pit stop του K. Raikkonen και την αφαίρεσαν. Ωστόσο η δισκόπλακα είχε ήδη υποστεί υπερθέρμανση πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο και ήταν αδύνατο να επανέλθει σε φυσιολογική θερμοκρασία. Τελικά ο Φινλανδός έμεινε τελείως από φρένα και εγκατέλειψε.
“Δεν είναι κάποιο πρόβλημα σχεδιασμού στο σύστημα ψύξης των φρένων. Αν ήταν αυτή η αιτία θα είχαν υπερθερμανθεί και οι δύο δισκόπλακες”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Eric Boulier.
auto.in.gr
- Το κόστος στέγασης ως αιτία οργής των ψηφοφόρων – Έλλειψη κατοικιών και αποτυχία του ελέγχου των ενοικίων
- Adédèjì: «Παντρεύοντας» την παράδοση με την καινοτομία
- Τουρκία: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με τους 6 νεκρούς
- Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματα» πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες από αρχές Ιουλίου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Ιράν: Ο Τραμπ θέτει μόνος του προθεσμίες και μετά τις ακυρώνει – Απάντηση στην «αναστολή επίθεσης»
- Πώς η μοναξιά επηρεάζει την καρδιάς μας;
- ΔΥΠΑ: Ειδικά προγράμματα 15.000 θέσεων για Δήμους και Περιφέρειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)











































![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442