Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτή «απειλή» της WADA για αποκλεισμό της Τζαμάικα

Ανοιχτή «απειλή» της WADA για αποκλεισμό της Τζαμάικα

Η διεθνής ομοσπονδία αντί - ντόπινγκ απειλεί με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από τα παγκόσμια πρωταθλήματα την Τζαμάικα, εάν συνεχίσει να μην εφαρμόζει τους προβλεπόμενους ελέγχους στους αθλητές της. Ο γενικός διευθυντής της WADA, Ντέιβιντ Χάουμαν, προέτρεψε τους Τζαμαϊκανούς να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις της πρώην διευθύντριας του αντί - ντόπινγκ κοντρόλ στην χώρα, Ρενέ Αν Σίρλεϊ, η οποία με άρθρο της στο περιοδικό «Sports Illustrated», τόνισε πως αν δεν ληφθούν μέτρα η συμμετοχή της Τζαμάικα στο στίβο ενδέχεται να καταστραφεί.

Η διεθνής ομοσπονδία αντί – ντόπινγκ απειλεί με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από τα παγκόσμια πρωταθλήματα την Τζαμάικα, εάν συνεχίσει να μην εφαρμόζει τους προβλεπόμενους ελέγχους στους αθλητές της. Ο γενικός διευθυντής της WADA, Ντέιβιντ Χάουμαν, προέτρεψε τους Τζαμαϊκανούς να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις της πρώην διευθύντριας του αντί – ντόπινγκ κοντρόλ στην χώρα, Ρενέ Αν Σίρλεϊ, η οποία με άρθρο της στο περιοδικό «Sports Illustrated», τόνισε πως αν δεν ληφθούν μέτρα η συμμετοχή της Τζαμάικα στο στίβο ενδέχεται να καταστραφεί.

Τα πολλαπλά κρούσματα ντόπινγκ Τζαμαϊκανών αθλητών, με κορυφαίο παράδειγμα τον Ασάφα Πάουελ, καθώς και η μη διεξαγωγή ελέγχων αντί – ντόπινγκ στη χώρα έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην WADA, η οποία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκλείσει από τις αθλητικές διοργανώσεις την Τζαμάικα.

Ο Χάουμαν δήλωσε από την πλευρά του: «Αν οι Τζαμαϊκανοί αρνηθούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, τότε έχουμε το δικαίωμα εφόσον δεν τηρούν τους κανόνες, ιδιαίτερα στους ελέγχους αντί – ντόπινγκ που εφαρμόζουν, να τους τιμωρήσουμε ακόμα και με αποκλεισμό από διοργανώσεις, ενημερώνοντας φυσικά τη ΔΟΕ και την IAAF. Ήδη έχουμε θέσει το θέμα υπόψιν της τζαμαϊκανής επιτροπής αντί – ντόπινγκ και αν χρειαστεί θα φτάσουμε και σε κυβερνητικά στελέχη. Είναι έξυπνοι άνθρωποι και θα κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν στη Τζαμάικα πως δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια».

Δεν χρειάζονταν βέβαια οι πρόσφατοι θρίαμβοι των Ουσείν Μπολτ και Σέλι Αν Φρέιζερ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, για να επιβεβαιωθεί ότι η Τζαμάικα αποτελεί μια υπερδύναμη των σπρίντερς, όμως, ο κόσμος, έχει αρχίσει πια να αμφιβάλλει για την «καθαρότητα» των αποτελεσμάτων των Τζαμαϊκανών αθλητών.

Μάλιστα, η πρώην εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού αντί – ντόπινγκ στο νησί, αποκάλυψε τις αδυναμίες του συστήματος και επεσήμανε πως η «Jadco» κάνει ελλιπείς ελέγχους και προειδοποίησε ότι η Τζαμάικα ρισκάρει ακόμα και τη συμμετοχή της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024