Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ διέταξε αιγυπτιακό δικαστήριο

Την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ διέταξε αιγυπτιακό δικαστήριο

Εντολή για την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ έδωσε την Τετάρτη αιγυπτιακό δικαστήριο μετά την απαλλαγή του από κατηγορίες για υπόθεση διαφθοράς. Η Εισαγγελία ανακοίνωσε πως η απόφαση είναι οριστική και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση, και ο δικηγόρος του ανατραπέντος πρώην προέδρου αναμένει την αποφυλάκισή του «ίσως την Πέμπτη» -προοπτική που αναμένεται να ρίξει στη λάδι στη φωτιά που καίει στην Αίγυπτο. Σε εξέλιξη παραμένει η επαναληπτική δίκη Μουμπάρακ για το αιματοκύλισμα στην εξέγερση του 2011.

Εντολή για την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ έδωσε την Τετάρτη αιγυπτιακό δικαστήριο μετά την απαλλαγή του ανατραπέντος πρώην προέδρου από κατηγορίες για υπόθεση διαφθοράς.

Ο δικηγόρος του Μουμπάρακ αναμένει την αποφυλάκισή του «ίσως την Πέμπτη», προοπτική που αναμένεται να ρίξει στη λάδι στη φωτιά που καίει στην Αίγυπτο μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του διαδόχου του, ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να τον αποφυλακίσει» δήλωσε ο δικηγόρος Φαρίντ Ελ-Ντιντ, εξερχόμενος των φυλακών του Καΐρου, όπου διεξήχθη την Τετάρτη η σχετική ακροαματική διαδικασία. Ερωτηθείς από το πρακτορείο Reuters πότε μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, απάντησε «ίσως αύριο».

Το δικαστήριο συνεδρίασε σχετικά με υπόθεση διαφθοράς σε βάρος του Μουμπάρακ που αφορά στην αποδοχή δώρων από κρατική εφημερίδα· επρόκειτο για την τελευταία υπόθεση που έδινε τη νομική βάση για τη συνέχιση της κράτησης του πρώην προέδρου της Αιγύπτου.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ κρατείται στις φυλακές Τόρα, αφού πέρασε αρκετό διάστημα σε στρατιωτικό νοσοκομείο μετά την ανατροπή και τη σύλληψή του.

Αυτή την περίοδο διεξάγεται η επαναληπτική δίκη του Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της συνέργειας στη δολοφονία διαδηλωτών, κατά τις συγκεντρώσεις που σάρωσαν την Αίγυπτο στη διάρκεια της εξέγερσης που σήμανε τους τίτλους τέλους της 30ετούς κυριαρχίας του.

Πέρυσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το θάνατο 800 διαδηλωτών, εντούτοις δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεσή του νωρίτερα φέτος και διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου.

Η αποφυλάκιση του πρώην δικτάτορα θα αποτελέσει ισχυρό όπλο για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στον αγώνα τους κατά του νέου καθεστώτος, το οποίο χαρακτηρίζουν «αντεπαναστατικό». Εξ ου και αναλυτές έχουν εκτιμήσει πως ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να την εμποδίσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024