Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW Golf R 2014: Οι 300 του Wolfsburg

VW Golf R 2014: Οι 300 του Wolfsburg

Με ισχύ 300 ίππων και τετρακίνηση, το Golf στην “R” έκδοσή του είναι ισχυρότερο από ποτέ, φλερτάροντας πλέον με τις επιδόσεις "αυθεντικών" sportscar.


Το Golf R φτάνει πλέον στην τέταρτη γενιά του και είναι ισχυρότερο από πότε χάρη στην παρουσία ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 300 ίππους, ενώ πλέον συνδυάζει τον de facto, τετρακίνητο χαρακτήρα του με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Αναλυτικά, το Golf R αξιοποιεί μια αισθητά αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού, από το GTI, δίλιτρου κινητήρα, ο οποίος, χάρη στο βελτιωμένο σύστημα υπερτροφοδότησης, τις βαλβίδες εισαγωγής και τα επίσης νέα, κυλινδροκεφαλή και πιστόνια, εξασφαλίζει στην ισχυρότερη έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίο 30 επιπλέον ίππους ισχύος ενώ, υπόσχεται και κατά 18% περισσότερη οικονομία καυσίμου με τιμή κατανάλωσης καυσίμου στα 7,1 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 165 γραμμ./χλμ. (από 199 γραμμ./χλμ.).

Από πλευράς επιδόσεων το Golf R, στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, υπόσχεται να ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα, ενώ στην αυτόματη έκδοση με το DSG διπλού συμπλέκτη, ο χρόνος μειώνεται σε 4,9 δευτερόλεπτα. Σε κάθε περίπτωση, η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 250 χλμ./ώρα.

Εκτός από τις περγαμηνές επιδόσεων που του εξασφαλίζει ο κινητήρας του, η κορυφαία έκδοση του Golf διαθέτει την τελευταία εξέλιξη του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης της VW, 4Motion, το οποίο έχει ως αφετηρία το Haldex πέμπτης γενιάς.

Το σύστημα τετρακίνησης συνδυάζεται και με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS+ στον πίσω και στον μπροστινό άξονα, στοιχεία που, συνδυαστικά, μπορούν να ανακατανείμουν έως και το 100% της ροπής μεταξύ των αξόνων αναλόγως με τις απαιτήσεις, ενώ, μπορούν να φρενάρουν ανεξάρτητα κάθε τροχό ελαχιστοποιώντας έτσι, οποιαδήποτε φαινόμενα, απώλειας πρόσφυσης, υποστροφής και το σπινιάρισμα των τροχών.

Το προφίλ της έκδοσης, συμπληρώνουν τα αναβαθμισμένα δισκόφρενα αλλά και η κατά πέντε χιλιοστά, χαμηλότερη -σε σχέση με του Golf GTI- και πιο σφιxτή ανάρτηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος έχει συνολικά μειωθεί κατά δύο εκατοστά. Παράλληλα, συνδυαστικά με το σύστημα διεύθυνσης που παραμετροποιεί την απόκρισή του, αναλόγως με την οδική συμπεριφορά, υπάρχει και η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας για οδήγηση σε πίστα.

Στις προαιρετικές επιλογές συγκαταλέγεται και το σύστημα DCC το οποίο παραμετροποιεί το βαθμό απόσβεσης των αμορτισέρ συμπεριλαμβάνοντας και μια νέα ρύθμιση «Race».

Σε ό,τι αφορά την εικόνα του, το Golf R ξεχωρίζει χάρη στη γνωστή sport αισθητική των προφυλακτήρων, των πλευρικών κατώτερων τμημάτων και των φωτιστικών σωμάτων.

Τα τελευταία είναι bi-xenon και διαθέτουν μια σειρά από LED ημέρας σε ό,τι αφορά το μπροστινό τμήμα, ενώ, πίσω, αξιοποιούν επίσης LED και διαθέτουν σκούρα καλύμματα. Την εικόνα συμπληρώνει η τετραπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα συνήθη λογότυπα, τα sport καθίσματα και το τριάκτινο τιμόνι.

Το Golf R αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης με την προοπτική να διατεθεί σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδοχές αμαξώματος από το τελευταίο τρίμηνο του 2013

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024