Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονομικό συμβιβασμό προτείνει ο Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της Ρίβα

Οικονομικό συμβιβασμό προτείνει ο Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της Ρίβα

Οικονομική διευθέτηση επιχειρεί να πετύχει ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους με τους γονείς της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της νοτιοαφρικανική εφημερίδα. Οι δικηγόροι του 26χρονου επιδιώκουν να διευθετηθεί η υπόθεση πριν την έναρξη της ποινικής δίκης, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί το Μάρτιο του 2014, κατά το ίδιο δημοσίευμα.

Οικονομική διευθέτηση επιχειρεί να πετύχει ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους με τους γονείς της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ προκειμένου να αποφύγει την ποινική δίκη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της νοτιοαφρικανική εφημερίδα.

Ένας εκ των δικηγόρων του Πιστόριους, ο Κένι Ολντβάγκε, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικηγόροι του αθλητή θέλουν να διευθετηθεί η υπόθεση πριν την έναρξη της ποινικής δίκης, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί το Μάρτιο του 2014. Προτείνουν αποζημίωση για απώλεια εισοδημάτων και ηθική βλάβη.

Η Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία θα γιόρταζε χθες, 19 Αυγούστου, τα 30 της χρόνια, ήταν ένα τοπ μόντελ γνωστό στη Νότιο Αφρική και είχε σημαντικά εισοδήματα. Μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό της, βοηθούσε οικονομικά τους συνταξιούχους γονείς της.

Ο νοτιοαφρικανικός Τύπος υποστηρίζει πως οι γονείς ζητούν από τα αστικά δικαστήρια τρία εκατομμύρια ραντ (220.000 ευρώ) ως αποζημίωση.

Η Ρίβα Στέενκαμπ σκοτώθηκε τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Φεβρουαρίου από πολλές σφαίρες που έριξε ο Πιστόριους μέσω της κλειστής πόρτας της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια.

Ο 26χρονος Πιστόριους υποστηρίζει πως πρόκειται για ατύχημα και πως είχε πιστέψει πως ένας διαρρήκτης είχε μπει μέσα στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας. Η Εισαγγγελία υποστηρίζει αντιθέτως ότι ο παραολυμπιονίκης δολοφόνησε τη σύντροφό του έπειτα από καβγά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024