Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περιορίστηκαν οι φωτιές σε Μεγαλόπολη και Όλυμπο

Περιορίστηκαν οι φωτιές σε Μεγαλόπολη και Όλυμπο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης βορειοδυτικά της Μεγαλόπολης και η οποία απείλησε σπίτια στις παρυφές της πόλης. Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν πυρκαγιά στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα, στον Όλυμπο. Στα Χανιά, μία 70χρονη συνελήφθη για εμπρησμό.

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης βορειοδυτικά της Μεγαλόπολης και η οποία απείλησε σπίτια στις παρυφές της πόλης.

Άμεσα επενέβησαν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άνδρες, υδροφόρες των δήμων και της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, καθώς και ερπυστριοφόρα οχήματα της ΔΕΗ και του δήμου Μεγαλόπολης, που δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες.

Παράλληλα, ρίψεις νερού έκαναν πέντε αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο Τρίπολης και Καλαμάτας και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και γίνονται ρίψεις νερού για πλήρη κατάσβεσή της. Από την πυρκαγιά δεν υπάρχει κίνδυνος για το Λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ.

Φωτιά ξέσπασε και στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα, στον Όλυμπο, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών και τις ρίψεις από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί πάρα πολύ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Αλέξης Λιάμος, είναι αδύνατη η προσέγγιση στο σημείο από πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΟΔ.

Με το πρώτο φως της ημέρας την Τετάρτη το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής θα συνεχίσει τις ρίψεις νερού προκειμένου να σβηστεί η φωτιά. Στην περιοχή βρίσκονται παρατηρητές για τυχόν αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου.

Εξάλλου, σε ετοιμότητα βρίσκεται πλήρωμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης εφόσον χρειαστεί.

Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Σκινέ Χανίων, οι αρχές συνέλαβαν για εμπρησμό από πρόθεση μία 70χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα εντοπίστηκε από πυροσβέστες την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε αγροτική έκταση.

Σύμφωνα με το Έθνος, η 70χρονη παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για την εκδήλωση περίπου 20 πυρκαγιών στο νομό Χανίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024