Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινέζος πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώος

Κινέζος πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώος

Αφού έζησε επί 17 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος για το φόνο της συζύγου του, ο Κινέζος Γιου Γινγκσένγκ αθωώθηκε τελικά από τη Δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς αποδείχτηκε ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση σε βάρος του οφειλόταν σε δικαστική πλάνη.

Αφού έζησε επί 17 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος για το φόνο της γυναίκας του, ένας Κινέζος αθωώθηκε τελικά και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς αποδείχτηκε ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση οφειλόταν σε δικαστική πλάνη.

ΟΓιου Γινγκσένγκ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της συζύγου του, το 1996, τόσο σε πρώτο βαθμό, όσο και από το Εφετείο. Προσέφυγε ξανά στη Δικαιοσύνη ζητώντας να επανεξεταστεί η υπόθεση και τελικά το δικαστήριο της επαρχίας Ανχούι τον έκρινε αθώο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι μετά από τόσα χρόνια στη φυλακή η κατάσταση της υγείας του Γινγκσένγκ είναι κακή.

Ο Γινσένγκ αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, την ίδια ημέρα κατά την οποία οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν μία σειρά από οδηγίες ώστε να περιοριστούν οι άδικες καταδίκες και τα λάθη κατά την εκδίκαση των υποθέσεων από τα δικαστήρια.

Το κινεζικό δικαστικό σύστημα είναι θεωρητικά ανεξάρτητο, αλλά επί της ουσίας ελέγχεται απευθείας από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

Συχνά επικρίνεται για αδιαφάνεια, για την έκδοση αποφάσεων με συνοπτικές διαδικασίες και για τα περιορισμένα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι κατηγορούμενοι και οι κρατούμενοι.

Οι Αρχές έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, επανεξετάζοντας κυρίως το σύστημα της αναμόρφωσης μέσω της εργασίας που δέχεται σφοδρή κριτική, ακόμη και στον επίσημο Τύπο, γιατί θεωρείται ότι επιτρέπει τις καταχρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024