Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Απονομή χάριτος θα ζητήσει ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει απονομή χάριτος, δήλωσε ο Πιέρο Λόγκο, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και βουλευτής της κεντροδεξιάς. Την ίδια στιγμή, διαφορετικές ερμηνείες δίνουν στην παρέμβαση του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο τα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει απονομή χάριτος, δήλωσε ο Πιέρο Λόγκο, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και βουλευτής της κεντροδεξιάς.

«Αργά ή γρήγορα η απονομή χάριτος θα ζητηθεί και επίσημα» είπε ο Λόγκο, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

Αναφερόμενος στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που επιβλήθηκε στον Μπερλουσκόνι, ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «εξαρτάται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» να επιλεγεί ο χειρισμός του ζητήματος αυτού -κρίνοντας ότι η χάρη μπορεί να συμπεριλαμβάνει και την ακύρωση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς.

Οι δηλώσεις Λόγκο ακολουθούν την ανακοίνωση, την Τρίτη, του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Σχετικά με την πιθανή απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε πως «θα εξεταστεί προσεκτικά η όλη κατάσταση για να εξακριβωθεί αν υφίστανται οι σχετικές προϋποθέσεις».

Στην μπερλουσκονική κεντροδεξιά καταγράφεται συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Η απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι δεν αφορά μόνον τον ίδιο αλλά, εμμέσως και τα δικαιώματα δέκα εκατομμυρίων ψηφοφόρων του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Λαού της Ελευθερίας, Ντανιέλε Καπετσόνε.

Ο πρώην εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης στη Βουλή Φαμπρίτσιο Τσικίτο δήλωσε πως θεωρεί ότι με την παρέμβαση Ναπολιτάνο «αναγνωρίζεται ο ηγετικός ρόλος του Μπερλουσκόνι και η ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική λύση στα δικαστικά του προβλήματα».

«Από τον Ναπολιτάνο, πάντως, περιμένουμε κάτι περισσότερο», πρόσθεσε η πρώην υπουργός παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι.

Στις τάξεις της κεντροαριστεράς όμως, η ερμηνεία της παρέμβασης του προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ διαφορετική.

«Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν αναγκαία, μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι υπογραμμίσθηκε η διάκριση των εξουσιών και η ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης» τόνισε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκουλιέλμο Επιφάνι.

Για τον Λουίτζι Τζάντα, εκπρόσωπο των Δημοκρατικών στη Γερουσία, η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν δείχνει να έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι.

Αρνητικά αντέδρασε το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. Ο γερουσιαστής του Μικέλε Τζιανρούσο έκανε γνωστό ότι «σε περίπτωση απονομής χάριτος στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το κίνημά του θα ζητήσει την αποπομπή του Ιταλού προέδρου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024