Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντομότερη διοικητική κράτηση των μεταναστών ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη

Συντομότερη διοικητική κράτηση των μεταναστών ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη

Να περιοριστεί ο χρόνος διοικητικής κράτησης και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και στην Κόρινθο, αλλά και στους χώρους κράτησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη. Στις διαπιστώσεις της, έπειτα από αυτοψίες, η Αρχή υπογραμμίζει ότι η αστυνοµία αδυνατεί να διασφαλίσει συνθήκες που να διασφαλίζουν τα θεµελιώδη δικαιώµατα των κρατουµένων, διότι οι χώροι αστυνοµικής κράτησης αλλοδαπών έχουν µεταβληθεί σε ιδιότυπες φυλακές.

Να περιοριστεί ο χρόνος διοικητικής κράτησης και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και στην Κόρινθο, αλλά και στους χώρους κράτησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη.

Στις διαπιστώσεις της, έπειτα από αυτοψίες, η Αρχή υπογραμμίζει ότι η αστυνοµία αδυνατεί να διασφαλίσει συνθήκες που να διασφαλίζουν τα θεµελιώδη δικαιώµατα των κρατουµένων, διότι οι χώροι αστυνοµικής κράτησης αλλοδαπών έχουν µεταβληθεί σε ιδιότυπες φυλακές.

Οι διαπιστώσεις της Αρχής καταγράφονται σε έγγραφό προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τα γεγονότα στην Αμυγδαλέζα.

Η ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει το πρόβλημα της διοικητικής κράτησης επί πολλούς μήνες ενός συνεχώς διογκούμενου αριθμού αλλοδαπών κρατουμένων και ζητά να ληφθεί μέριμνα για τη βελτίωση των συνθηκών, αλλά και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των μικτών μεταναστευτικών ροών.

«Οι πρόσφατες ταραχές στην Αμυγδαλέζα επιβεβαιώνουν δυστυχώς την επισήμανση της Αρχής ότι η διοικητική κράτηση πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο χρονικά μέτρο εν όψει απέλασης/απομάκρυνσης, αντί για τον γενικευμένο και σοβαρό περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας αλλοδαπών με αβέβαιο χρόνο λήξης, που στην πράξη αποτελεί σήμερα τον κανόνα» αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί την Αμυγδαλέζα ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν τον Μάρτιο του 2013 και είχε ζητήσει να ληφθούν τα παραπάνω μέτρα, και όπως σημειώνει η Αρχή, η ΕΛΑΣ ανταποκρίθηκε εγγράφως στις επισημάνσεις της, αναφέροντας και τις προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024