Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακριτικά, χωρίς εκδηλώσεις, τα 87α γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο

Διακριτικά, χωρίς εκδηλώσεις, τα 87α γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο

Ο Τύπος της Κούβας χαιρέτισε τα 87α γενέθλια του ιστορικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης και πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο, που ζει πλέον ήσυχα και διακριτικά στην Αβάνα έχοντας εγκαταλείψει την ηγεσία από το 2006, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Τύπος της Κούβας χαιρέτισε τα 87α γενέθλια του ιστορικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης και πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα και η αντάρτικη οργάνωση FARC, μεταξύ άλλων, έστειλαν ευχετήρια μηνύματα στον Κάστρο, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία πριν από επτά χρόνια λόγω σοβαρής ασθένειας.

«Ο Φιντέλ έσπειρε ιδέες που άνθισαν σε όλη την ήπειρο και πέραν αυτής, σε κάθε γωνιά της γης όπου αγωνίζονται οι λαοί», ανέφερε άρθρο της Κατιούσκα Μπλάνκο, της βιογράφου του Λίδερ Μάξιμο που δημοσίευσε η Juventud Rebelde (Εξεγερμένη Νεολαία), όργανο της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών.

Από την πλευρά της η Granma, η εφημερίδα που αποτελεί όργανο της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, δημοσίευσε (ένα προφανώς παλιό) μήνυμα του Ούγο Τσάβες, του «πολιτικού γιου» του Κάστρο, ο οποίος απεβίωσε στις 5 Μαρτίου, με το οποίο ο εκλιπών είχε αποτίσει «φόρο τιμής στο Φιντέλ και στο έργο του», το οποίο «αφυπνίζει», όπως λέει.

Η FARC, αντιπροσωπεία της οποίας διεξάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αβάνα από τον Νοέμβριο του 2012 με την κυβέρνηση της Κολομβίας, επίσης έστειλε ευχετήριο μήνυμα στο οποίο χαρακτηρίζει τον Κάστρο «υπόδειγμα το οποίο ενέπνευσε τον αγώνα μας […] στην μάχη των ιδεών για μια αληθινή δημοκρατία».

«Χάρη σε εσάς, Φιντέλ, είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματά μας, για την κουλτούρα και για τον πολιτισμό», ανέφερε στο δικό του μήνυμα ο Ορτέγα.

Για τα γενέθλια του Κάστρο δεν διοργανώθηκαν επίσημες τελετές.

Έγιναν μόνο μια συναυλία και μια εκδήλωση για την παρουσίαση δύο βιβλίων για τον εορτασμό των γενεθλίων του ηγέτη της επανάστασης του 1959 στην Κούβα, ο οποίος είχε μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο τον Ιούλιο του 2006.

Ο Κάστρο ζει ήσυχα και διακριτικά στην Αβάνα κι αφιερώνει το χρόνο του στο να μελετά θέματα που αφορούν τη γεωργία και να ενημερώνεται για τρέχοντα θέματα. Συνεχίζει να αρθρογραφεί, αν και λιγότερο συχνά πλέον, ενώ συναντάται συχνά με ξένους ηγέτες που επισκέπτονται τη νήσο.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει φήμες για την κατάσταση της υγείας τους ακόμα και για τον θάνατό του, αλλά ο ίδιος φροντίζει να τις διαψεύδει με εμφανίσεις διά του Τύπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024