Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπλακ άουτ σε Σαντορίνη και Θηρασιά, εκτός λειτουργίας γεννήτριες της ΔΕΗ

Μπλακ άουτ σε Σαντορίνη και Θηρασιά, εκτός λειτουργίας γεννήτριες της ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα είναι από το μεσημέρι της Τρίτης η Σαντορίνη και η Θηρασιά, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε γεννήτρια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Σαντορίνη που τροφοδοτεί τα δύο νησιά με ηλεκτρική ενέργεια. Από το μπλακ άουτ δεν έχει επηρεαστεί το αεροδρόμιο. Ο δήμαρχος του νησιού είπε στον Βήμα 99,5 ότι από το απόγευμα θα αρχίσει η εκ περιτροπής παροχή ρεύματος, ανά περιοχή.

Χωρίς ρεύμα είναι από το μεσημέρι της Τρίτης η Σαντορίνη και η Θηρασιά, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε γεννήτρια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Σαντορίνη που τροφοδοτεί τα δύο νησιά με ηλεκτρική ενέργεια.

Από το μπλακ άουτ δεν έχει επηρεαστεί το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς εξυπηρετείται από δικές του γεννήτριες.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε όταν από έκρηξη στη μία γεννήτρια προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε και δεύτερη γεννήτρια. Η πυρκαγιά έχει ήδη κατασβεστεί και γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό.

Ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νίκος Ζώρζος είπε στον Βήμα 99,5 ότι από το απόγευμα θα ξεκινήσει η εκ περιτροπής παροχή ρεύματος, ανά περιοχή.

Μετά τα μεσάνυχτα, αναμένεται να φτάσει στο νησί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέροντας γεννήτριες και προσωπικό για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Η άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών) στην Θήρα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Ανακοίνωση της ΔΕΗ

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ διαβεβαίωσε ότι ήδη προχωρά σε ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει» για την αποστολή γεννητριών σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, η ΔΕΗ αναφέρει:

  • Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, και ώρα 12:00 μμ προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.
  • Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών.
  • Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.
  • Το σύνολο των εργαζομένων καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024