Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Να πάτε να κρεμαστείτε» λέει στους αντιπάλους του ο Μουγκάμπε

«Να πάτε να κρεμαστείτε» λέει στους αντιπάλους του ο Μουγκάμπε

Δηλητήριο έσταξε για τους αντιπάλους του ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε στην πρώτη δημόσια ομιλία μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του που έρχεται να προσθέσει άλλη μία πενταετία στα 33 χρόνια κυριαρχίας του. «Αν δεν μπορούν να το χωνέψουν, να πάνε να κρεμαστούν» είπε ο Μουγκάμπε χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους του ανδρείκελα της Δύσης. Εκκρεμεί δικαστική προσφυγή της αντιπολίτευσης για «μνημειώδη νοθεία» στις εκλογές του Ιουλίου, η οποία και αναμένεται να πέσει στο κενό...

Δηλητήριο έσταξε για τους αντιπάλους του ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε στην πρώτη δημόσια ομιλία μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του που έρχεται να προσθέσει άλλη μία πενταετία στα 33 χρόνια κυριαρχίας του. «Αν δεν μπορούν να το χωνέψουν, να πάνε να κρεμαστούν» είπε ο Μουγκάμπε χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους του ανδρείκελα της Δύσης.

Το Κίνημα Δημοκρατικής Αλλαγής (MDC) του αντιπάλου του Μουγκάμπε, Μόργκαν Τσβαντζιράι, έχει καταθέσει προσφυγή κατά της ανακοίνωσης περί σαρωτικής νίκης του προέδρου και του κόμματός του, ZANU-PF, στις κάλπες της 31ης Ιουλίου, καταγγέλλοντας εκτεταμένη νοθεία και εκφοβισμό των ψηφοφόρων.

Δυτικές κυβερνήσεις και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αμφισβητήσει (ξανά) τη διαφάνεια της εκλογικής αναμέτρησης. Αντιθέτως, παρατηρητές αφρικανικών διπλωματικών οργανισμών έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις εκλογές της Ζιμπάμπουε.

«Πολεμήσαμε γενναία σε αυτές τις εκλογές, και κερδίσαμε τόσο συντριπτικά που θα κάποιοι υποφέρουν άσχημα» είπε ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος σε ηλικία 89 ετών είναι ο γηραιότερος ηγέτης στην Αφρική.

«Εάν δεν μπορούν να το χωνέψουν, μπορούν να πάνε να κρεμαστούν» δήλωσε κατά την ομιλία του στη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα των Ηρώων, την εθνική εορτή αφιερωμένη σε όσους πολέμησαν για της κυριαρχίας της λευκής μειονότητας στην πρώην Ροδεσία που οδήγησε τελικώς στην ανεξαρτητοποίησή της το 1980.

Το κόμμα του Μόργκαν Τσβανγκιράι απείχε από τις εορταστικές εκδηλώσεις, έχοντας καταγγείλει «μνημειώδη νοθεία» στις κάλπες.

Βάσει του Συντάγματος της Ζιμπάμπουε, το Συνταγματικό Δικαστήριο πρέπει να αποφανθεί εντός 14 ημερών επί της προσφυγής της αντιπολίτευσης για το εκλογικό αποτέλεσμα. Η προσφυγή, ωστόσο, αναμένεται σύμφωνα με τους αναλυτές να πέσει στο κενό, καθώς ο Μουγκάμπε και το κόμμα του κυριαρχούν στους δικαστικούς και κρατικούς θεσμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024