Στις 14 Αυγούστου επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες Ισραήλ-Παλαιστίνιων
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα συνεχιστούν στην Ιερουσαλήμ στις 14 Αυγούστου, έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα άλλωστε με το πλαίσιο συμφωνίας στο οποίο είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές κατά τις επαφές τους στην Ουάσινγκτον.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα συνεχιστούν στην Ιερουσαλήμ στις 14 Αυγούστου, έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα άλλωστε με το πλαίσιο συμφωνίας στο οποίο είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές κατά τις επαφές τους στην Ουάσινγκτον.
Μετά τη συνάντηση στην Ιερουσαλήμ θα ακολουθήσει μια συνάντηση στην Ιεριχώ, στη Δυτική Όχθη, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι. Η ημερομηνία της δεν έχει οριστεί.
Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών θα γίνει υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, πρεσβευτή Μάρτιν Ίντικ και ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεν θα κάνει κάποια ανακοίνωση για το θέμα.
Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων, μετά από τρίχρονη διακοπή, πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον στις 30-31 Ιουλίου.
Τα σύνορα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους είναι από τα πιο δύσκολα ζητήματα για τα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές οι οποίες έχουν ένα μάλλον στενό χρονικό περιθώριο λίγων μηνών—τουλάχιστον όπως το είχε ορίσει η αμερικανική πλευρά.
Οι εποικισμοί του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη είναι επίσης από τα σημεία για τα οποία ως σήμερα δεν υπάρχει πρόοδος, με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δανία: Ναυαγούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης – Πλήγμα για τη Φρεντέρικσεν
- Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας
- Ανοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Βολιβία: Δικαστήριο κλήτευσε τον πρώην πρόεδρο Μοράλες σε δίκη κατηγορούμενος για εμπορία ανήλικης
- Τα Στενά του Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμα με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζταμπά Χαμενεΐ
- Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στον Κόλπο – Κινείται προς νότο, γράφει η New York Times
