Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διήμερο πένθος στην Αργεντινή για τα θύματα της έκρηξης στο Ροσάριο

Διήμερο πένθος στην Αργεντινή για τα θύματα της έκρηξης στο Ροσάριο

Η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε διήμερο πένθος στη χώρα για τα θύματα της έκρηξης που σημειώθηκε σε κτίριο της πόλης Ροσάριο, από διαρροή αερίου. Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας έσπευσε και η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες, ενώ τη λύπη τους εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος γεννήθηκε στο Ροσάριο.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε διήμερο πένθος στη χώρα για τα θύματα της έκρηξης που σημειώθηκε σε κτίριο της πόλης Ροσάριο, από διαρροή αερίου.

Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας έσπευσε και η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες, ενώ τη λύπη τους εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος γεννήθηκε στο Ροσάριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ 11 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πάνω από 50 κτίρια στην ευρύτερη περιοχή υπέστησαν ζημιές από την ισχυρότατη έκρηξη.

Στην αστυνομία οδηγήθηκαν και κρατούνται οι δύο τεχνικοί της εταιρείας φυσικού αερίου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εργασίες στο μοιραίο κτίριο λίγες ώρες πριν την έκρηξη.

Η μόνη ευχάριστη μέσα στην όλη τραγωδία είδηση ήταν η εμφάνιση ενός από τους αγνοουμένους σε συγγενικό σπίτι, γεγονός που προκάλεσε ανακούφιση στους οικείους του, οι οποίοι τον αναζητούσαν στα ερείπια.

Όλα τα πολιτικά κόμματα διέκοψαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις εν όψει των προκριματικών εκλογών που γίνονται την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου.

Η πρόεδρος της Αργεντινής επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, καθώς και το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται οι τραυματίες.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τον κυβερνήτη του Ροσάριο μετά το πέρας της οποίας ανακοινώθηκαν μέτρα οικονομικής στήριξης των οικογενειών που έχασαν τις περιουσίες τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024