Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο προανήγγγειλε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο προανήγγγειλε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Την πρόθεση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. «Το ποιες θα είναι αυτές θα το αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις και στην πραγματικότητα με τα προβλήματα που σας περιέγραψα, η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία» είπε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Την πρόθεση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται και στη λίστα των εκπαιδευτικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, είπε:

«Βεβαίως και θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, αλλά δεν θα είναι ούτε θερινά ανάκτορα, ούτε απεργούμε για καπρίτσια, ούτε απεργούμε για πλάκα, όταν απεργούμε χάνουμε μισθό, δεν το κάνουμε για πλάκα, στερούμε από τις οικογένειές μας το εισόδημα.

» Το ποιες θα είναι αυτές θα το αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις και στην πραγματικότητα με τα προβλήματα που σας περιέγραψα, η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία. Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία, να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και να έχουμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά η κυβέρνηση δυστυχώς με τις συνεχείς περικοπές και τις απολύσεις εκπαιδευτικών κλείνει τα σχολεία.»

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου είχε σταθεί στον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει στον χώρο της Παιδείας ο συνδικαλισμός και ο μικροκομματισμός, στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πράγματι υπάρχει στο δωμάτιο πετρέλαιο, υπάρχει όμως και κάποιος που θέλει να πετάξει το σπίρτο. Και υπάρχουν συμφέροντα αυτή τη στιγμή από τον χώρο της αντιπολίτευσης, να μιλάμε ανοιχτά, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από αυτές τις δυνάμεις για παράδειγμα, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή νομίζω ότι μέσω της εκπαίδευσης θα κάνουμε την έφοδο στα θερινά ανάκτορα.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που γίνουν κινητοποιήσεις, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι το σημαντικό είναι το υπουργείο να επιδείξει ετοιμότητα ώστε να μην είναι αυτό έκθετο στα μάτια της κοινής γνώμης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024