Πρωτογενές πλεόνασμα μόνο εάν αντιμετωπιστεί η υστέρηση εσόδων, λέει η ΔΗΜΑΡ
Την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη μείωση της φορολογίας και τον επανακαθορισμό των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ζητεί η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η υστέρηση εσόδων και θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη μείωση της φορολογίας και τον επανακαθορισμό των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ζητεί η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η υστέρηση εσόδων και θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα προκύψει από την αντιμετώπιση της υστέρησης εσόδων και τη μείωση των μη αποδοτικών δαπανών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα στοιχεία για τα δημόσια έσοδα.
«Η υστέρηση εσόδων μπορεί αντιμετωπιστεί με καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, μείωση της επαχθούς φορολόγησης και επανακαθορισμό των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές» επισημαίνει στην ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «η μείωση των δαπανών πρέπει να προέλθει με πάταξη της σπατάλης και των εστιών διαφθοράς».
«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποκλειστεί η επιβολή νέων φόρων και η μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442