Πρώτη βαθμολογική απώλεια για τη Μέταλιστ στο φετινό πρωτάθλημα Ουκρανίας, καθώς η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε ισόπαλη 2-2 στο Λουγκάνσκ με την τοπική Ζόρια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Μάλιστα, η ομάδα του Χαρκόβου βρέθηκε από νωρίς να χάνει 2-0, από δύο τέρματα του Καμενιούκα στο 13′ και στο 18′, κατάφερε όμως να διασώσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας με τα γκολ των Μπλάνκο (36′) και Κριστάλδο (69′), οι οποίοι είχαν μπει αμφότεροι ως αλλαγές.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.