Όμηροι δεκάδες Κούρδοι στα χέρια αντικαθεστωτικών στη βόρεια Συρία
Περίπου 200 Κούρδους κατοίκους δύο χωριών στην βόρεια Συρία πήραν ομήρους αντικαθεστωτικές ομάδες, ενώ στις περιοχές με κουρδικό πληθυσμό επικρατεί ένταση μετά τη δολοφονία γνωστού Κούρδου πολιτευτή στο Καμισλί. Σύμφωνα με οργάνωση που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, οι ομάδες των ενόπλων έχουν σχέση με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.
Περίπου 200 Κούρδους κατοίκους δύο χωριών στην βόρεια Συρία πήραν ομήρους αντικαθεστωτικές ομάδες, ενώ στις περιοχές με κουρδικό πληθυσμό επικρατεί ένταση μετά τη δολοφονία γνωστού Κούρδου πολιτευτή στο Καμισλί.
Σύμφωνα με οργάνωση που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, οι ομάδες των ενόπλων έχουν σχέση με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.
Το λεγόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων αναφέρει πως οι Κούρδοι πιάστηκαν όμηροι ύστερα από σφοδρές μάχες των ισλαμιστών με κούρδους μαχητές σε δυο χωριά, το Ταλ Αρέν στην επαρχία του Χαλεπιού και το γειτονικό Ταλ Χασέλ.
«Μαχητές του Μετώπου Αλ-Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ ανέλαβαν τον έλεγχο του Ταλ Αρέν και τώρα πολιορκούν ένα γειτονικό χωριό, το Ταλ Χασέλ» ανέφερε η οργάνωση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η δολοφονία του Ισα Χούζο προ ημερών , αντιπάλου του προέδρου ‘Ασαντ και μέλους του Ανωτάτου Κουρδικού Συμβουλίου, οδήγησε τις κουρδικές αυτές οργανώσεις καλέσουν σε πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών.
Κουρδικές οργανώσεις, όπως το τοπικό YPG, ανέφερε πως οι εκκλήσεις του στην «επίσημη» διοίκηση των αντικαθεστωτικών (τον Εθνικό Συνασπισμό και τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό) για το ζήτημα έχουν μείνει άκαρπες, όπως αναφέρει το Al Arabiya.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)















































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442