Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόγραμμα κατάρτισης για τον τουρισμό από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Πρόγραμμα κατάρτισης για τον τουρισμό από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Πρόγραμμα διττής επαγγελματικής κατάρτισης, εστιασμένο στον τομέα του τουρισμού, εισάγει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Σε πρώτη φάση, η διττή επαγγελματική κατάρτιση θα αποτελέσει πιλοτικό έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα το φθινόπωρο.

Πρόγραμμα διττής επαγγελματικής κατάρτισης, εστιασμένο στον τομέα του τουρισμού, εισάγει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σε πρώτη φάση, η διττή επαγγελματική κατάρτιση θα αποτελέσει πιλοτικό έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα το φθινόπωρο.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, το Επιμελητήριο θα συνεργαστεί στενά με ελληνικούς και γερμανικούς παράγοντες, ενώ θα βασιστεί σε γερμανικά εκπαιδευτικά πρότυπα, τα οποία θα τηρήσουν φοιτητές, καθηγητές, και επιχειρηματίες.

Το Επιμελητήριο θα επιβλέπει και θα συμβουλεύει τους αρμόδιους για την ορθή εκτέλεση του διττού εκπαιδευτικού προγράμματος και ενώ θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης της καταλληλότητας των επιχειρήσεων και των εκπαιδευτικών.

Στην Ελλάδα θα καταγράφονται οι συνθήκες εκπαίδευσης και θα επιλέγονται οι υπεύθυνοι για τις εξετάσεις, ενώ το πρόγραμμα σπουδών και η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις θα ακολουθήσει τους γερμανικούς κανονισμούς, χωρίς να παραβλέπονται βέβαια οι εθνικές, γλωσσικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας.

Έπειτα από μια τριετή πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση και από τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε εξετάσεις -που επίσης θα βασισθούν στα γερμανικά πρότυπα- θα χορηγείται πτυχίο αναγνωρισμένο στη Γερμανία.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, «το γερμανικό σύστημα διττής εκπαίδευσης γνωρίζει παγκοσμίως μεγάλη αναγνώριση, λόγω της υψηλής αποδοτικότητας των απόφοιτων και το Επιμελητήριο, μέσω αυτού δημιουργεί όχι μόνο ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ένα αποτελεσματικό όπλο καταπολέμησης της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα».

«Η διττή εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για το επιχειρείν, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική σταθερότητα» τονίζει ο Μ.Μαΐλλης, ενώ αναφερόμενος στον τουρισμό όπου θα επικεντρωθεί το πρώτο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης επισημαίνει ότι «για την ελληνική οικονομία, ο τουρισμός λειτουργεί ως ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς ανάπτυξης, στηρίζοντας περίπου το 18% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, με έσοδα 18 δισ. ευρώ και 700.000 μόνιμες θέσεις εργασίας».

Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου σημειώνεται ότι και η καγκελάριος Μέρκελ σε πρόσφατη συνέντευξή της στη «Sueddeutsche Zeitung», με τίτλο «Δεν επιτρέπεται να υπάρξει καμία χαμένη γενιά», αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι, στην Ελλάδα κομβικό ρόλο για τη στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα στους νέους, θα μπορούσε να διαδραματίσει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024