Μαγική βραδιά για τη Νότια Αφρική στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης
Τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα χάλκινο, την ίδια ημέρα κατέκτησε η Νότια Αφρική στο 50ό Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Οι Τσαντ Λε Κλος και Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ πρώτευσαν στα 200μ. πεταλούδα και 50μ. πρόσθιο, αντίστοιχα, γράφοντας Ιστορία για τους Νοτιοαφρικανούς. Το χάλκινο μετάλλιο για τους Νοτιοαφρικανούς κατέκτησε ο Ζόρζι. Τρίτο μετάλλιο για την Αμερικανίδα, Μίσι Φράνκλιν. Μεγάλες «μάχες» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πέμπτης.
Τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα χάλκινο, κατέκτησε η Νότια Αφρική στο 50ό Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Οι Τσαντ Λε Κλος και Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ πρώτευσαν στα 200μ. πεταλούδα και 50μ. πρόσθιο, αντίστοιχα, γράφοντας Ιστορία για τους Νοτιοαφρικανούς.
Με χρόνο 1 λεπτό και 54.32 δευτερόλεπτα ο 21χρονος Λε Κλος δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και νίκησε στο τελευταίο 50άρι τον Πολωνό Πάβελ Κορζενιόφσκι (1:55.01) και τον Κινέζο Γου Πενγκ (1:55.09).
Στα 50μ. πρόσθιο ο Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ επικράτησε σε χρόνο 26.77. Πανηγύρισε τη νίκη του με τον συμπατριώτη του, Τζιούλιο Ζόρζι (27:04), ο οποίος τερμάτισε τρίτος πίσω από τον Αυστραλό Κρίστιαν Σπρένγκερ (26.78).
Στα τρία μετάλλια έφτασε η Μίσι Φράνκλιν. Η Αμερικανίδα επικράτησε στα 200μ. ελεύθερο με χρόνο 1:54.81 της σπουδαίας Ιταλίδας Φεντερίκα Πελεγκρίνι, που είχε χρόνο 1:55.14. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Καμίλ Μουφά με 1:55.72.
Ο Κινέζος Σουν Γιανγκ πήρε τη νίκη στα 800μ. ελεύθερο με επτά λεπτά και 41.36 δευτερόλεπτα. Ο Αμερικανός Μάικλ ΜακΜπρούμ (7:43.60) και ο Καναδός Ράιαν Κόχραν (7:43.70) δεν κατάφεραν να τον απειλήσουν.
Το πρόγραμμα της Πέμπτης (1/8) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τελικό στα 100μ. ελεύθερο με την αναμέτρηση του χρυσού Ολυμπιονίκη, Νέιθαν Άντριαν και του παγκόσμιου πρωταθλητή Τζέιμς Μάγκνουσεν. Έχουμε, επίσης, τον τελικό στα 200μ. μικτή ατομική με τον Ράιαν Λόχτι να δείχνει έτοιμος να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό στη διοργάνωση. Ο Αμερικανός έχει βασικό αντίπαλο τον Ιάπωνα Κοσούκε Χατζίνο με τον σπουδαίο Λάσλο Τσεχ να παραμονεύει.
Από ελληνικής πλευράς στο νερό πέφτουν το πρωί στα προκριματικά οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Κουλούρης στα 200μ. πρόσθιο, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή της Νόρας Δράκου στα 100μ. ελεύθερο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)
- Τα εντυπωσιακά ρεκόρ της Ισπανίας και του Ντε λα Φουέντε!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442