Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστήριο με τις προθέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εφόσον καταδικασθεί

Μυστήριο με τις προθέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εφόσον καταδικασθεί

Την πρόθεσή του να μην ζητήσει κατ' οίκον περιορισμό, αλλά να πάει «κανονικά φυλακή», εφόσον καταδικασθεί, εξέφρασε με δηλώσεις του στην κεντροαριστερή εφημερίδα Libero ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ωστόσο, σύντομα, ο Καβαλιέρε μισο-ανακάλεσε τις δηλώσεις αυτές, αφήνοντας να πλανάται ένα μυστήριο για τις πραγματικές προθέσεις του εν όψει της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης την Τρίτη.

Την πρόθεσή του να μην ζητήσει κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά να πάει «κανονικά φυλακή», εφόσον καταδικασθεί, εξέφρασε με δηλώσεις του στην κεντροαριστερή εφημερίδα Libero ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ωστόσο, σύντομα, ο Καβαλιέρε μισο-ανακάλεσε τις δηλώσεις αυτές, αφήνοντας να πλανάται ένα μυστήριο για τις πραγματικές προθέσεις του εν όψει της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης την Τρίτη.

«Δεν θα εξοριστώ και ούτε θα δεχθώ να με υποχρεώσουν να προσφέρω κοινωνικά ωφέλιμο έργο, σαν να είμαι ένας κοινός εγκληματίας», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφερόμενος στην ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρώμης για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μediaset, η οποία -αν δεν υπάρξουν αναβολές τις τελευταίας στιγμής- αναμένεται να εκδοθεί μεθαύριο, Τρίτη 30 Ιουλίου.

«Είμαι σχεδόν 78 ετών και θα είχα δικαίωμα να ζητήσω κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά αν με καταδικάσουν, αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη, θα πάω φυλακή», φέρεται να είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι δηλώσεις αυτές του πρώην πρωθυπουργού στον διευθυντή της εφημερίδας Libero Μαουρίτσιο Μπελπιέτρο αναρτήθηκαν, ακριβώς όπως δημοσιεύθηκαν, το πρωί της Κυριακής στην προσωπική σελίδα του Μπερλουσκόνι στο Facebook.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού αποσαφήνισε ότι «πρόκειται για μια συνομιλία και όχι για συνέντευξη, η οποία και έχει αποδοθεί ελεύθερα».

Στη συγκεκριμένη «συνομιλία» ο Καβαλιέρε σημείωνε, επιπλέον, ότι δεν εννοεί να διαφύγει στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει στο παρελθόν ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ιταλίας Μπετίνο Κράξι και ότι «αν δεν υπάρξουν προκαταλήψεις και πιέσεις, ο Αρειος Πάγος πρόκειται να τον αθωώσει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024