Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Τουρκία για συνομιλίες ο αρχηγός κουρδικής ομάδας στη Συρία

Στην Τουρκία για συνομιλίες ο αρχηγός κουρδικής ομάδας στη Συρία

Ο επικεφαλής κουρδικής ομάδας στη βόρεια Συρία, που έχει διασυνδέσεις με ένοπλες κουρδικές ομάδες στην Τουρκία, έχει πάει στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους σύμφωνα με πηγές ξένων πρακτορείων. Το κουρδικό PYD στη Συρία έχει αναφέρει ως στόχο του την ίδρυση προσωρινού συμβουλίου που θα διοικεί τις κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία μέχρι τη λήξη του εμφυλίου, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει ανησυχίες στην Άγκυρα.

Ο επικεφαλής κουρδικής ομάδας στη βόρεια Συρία, που έχει διασυνδέσεις με ένοπλες κουρδικές ομάδες στην Τουρκία, έχει πάει στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους σύμφωνα με πηγές ξένων πρακτορείων.

Ο Σαλίχ Μουσλίμ, αρχηγός του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής (PYD) στη Συρία, έχει φτάσει την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με κουρδικές πηγές που επικαλείται το Reuters. Για διήμερη παραμονή του Μουσλίμ μιλά και το κουρδικό Firat.

Η ομάδα έχει πάρει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών με κουρδικό πληθυσμό στη βόρεια Συρία, στη μεθόριο με την Τουρκία, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το Ρας αλ Αΐν.

Την περασμένη εβδομάδα, το PYD ανέφερε πως έχει στόχο του την ίδρυση προσωρινού συμβουλίου που θα διοικεί τις κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία μέχρι τη λήξη του εμφυλίου. Τέτοια κίνηση, σημειώνει το βρετανικό πρακτορείο, αναμένεται να προκαλέσει ανησυχίες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει από την πλευρά του το κουρδικό Firat, ο Μουσλίμ μετά τη διήμερη παραμονή του στην Τουρκία θα πάει στο Παρίσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024