Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο

Κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο

Η Ατλέτικο Μινέιρο έκανε πράξη τη μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο του Κόπα Λιμπερταδόρες (σ.σ. το Champions League της Νότιας Αμερικής) στην ιστορία της. Η βραζιλιάνικη ομάδα με την υποστήριξη 60 χιλιάδων φιλάθλων στο Μπέλο Οριζόντε κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου τελικού στην Παραγουάη και την ήττα με 2-0 από την Ολίμπια Ασουνσιόν και να πάρει τελικά το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της Νότιας Αμερικής στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3. Τα γκολ της Ατλέτικο στην κανονική διάρκεια πέτυχαν οι Τζο (46') και Λεονάρντο Σίλβα (87').

Η Ατλέτικο Μινέιρο έκανε πράξη τη μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο του Κόπα Λιμπερταδόρες (σ.σ. το Champions League της Νότιας Αμερικής) στην ιστορία της.

Η βραζιλιάνικη ομάδα με την υποστήριξη 60 χιλιάδων φιλάθλων στο Μπέλο Οριζόντε κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου τελικού στην Παραγουάη και την ήττα με 2-0 από την Ολίμπια Ασουνσιόν και να πάρει τελικά το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της Νότιας Αμερικής στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3. Τα γκολ της Ατλέτικο στην κανονική διάρκεια πέτυχαν οι Τζο (46′) και Λεονάρντο Σίλβα (87′).

Η ομάδα του Ροναλντίνιο όπως και στα ημιτελικά απέναντι στη Νιούελς Ολντ Μπόις του Νάτσο Σκόκο, έτσι και στον τελικό ανέτρεψε το σε βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα στέλνοντας το ματς στην παράταση και κερδίζοντας στα πέναλτι.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της Ατλέτικο ήταν απόλυτα εύστοχοι στα τέσσερα που εκτέλεσαν, ενώ εκείνοι της Ολίμπια είδαν τον Βίτορ να αποκρούει την πρώτη προσπάθεια από τον Φερέιρα, και τον Χιμένες να αστοχεί στο τέταρτο πέναλτι.

Ο Ροναλντίνιο έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης που κατακτά Μουντιάλ, Champions League και Κόπα Λιμπερταδόρες. Η ομάδα του θα λάβει μέρος το Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όπου θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρντιόλα, ως κάτοχος του Champions League.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024