Με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού θα επιχειρηθεί να δοθεί προσωρινή λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει -εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου- η Αίγινα, και το οποίο δημιουργήθηκε λόγω του ότι δεν τελεσφόρησε η διαγωνιστική διαδικασία μεταφοράς του.

«Η κατάσταση που δημιουργείται για πολλοστή φορά με την υδροδότηση της Αίγινας έχει υπερβεί κάθε όριο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να βρίσκονται και πάλι σε βασανιστική ομηρία στο πιο κρίσιμο σημείο της τουριστικής περιόδου» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δ.Κατσικάρης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θ.Σακκιώτη, το πρόβλημα, που επηρεάζει τους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, δημιουργήθηκε λόγω της μη έγκρισης απευθείας ανάθεσης για τη μεταφορά του νερού.

Κατά τον δήμαρχο, «η απευθείας ανάθεση ήταν μονόδρομος, καθότι οι προσφορές κατά την διαγωνιστική διαδικασία ήταν «μη κανονικές» καθόσον υπερέβαιναν την ενδεικτική τιμή της μελέτης».

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε ο κ. Σακκιώτης απέστειλε κατεπείγον έγγραφο στους αρμόδιους, καλώντας να αναλάβουν άμεσα δράση.

Αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης έκανε και ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, καλώντας να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Αίγινας.

Ο νέος διαγωνισμός για την υδροδότηση του νησιού καθορίστηκε για τις 28 Αυγούστου.

Μέχρι τότε, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε επίσης την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιά ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας