Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιορκήθηκε από διαδηλωτές το Κοινοβούλιο της Σόφιας

Πολιορκήθηκε από διαδηλωτές το Κοινοβούλιο της Σόφιας

Με τη βία απομάκρυνε τελικά η αστυνομία διαδηλωτές μπροστά από το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, οι οποίοι είχαν αποκλείσει τη νύχτα το κτίριο και εμπόδιζαν την έξοδο βουλευτών και υπουργών μέχρι τα ξημερώματα. Οι διαδηλώσεις στη χώρα συνεχίζονται ουσιαστικά αδιάλειπτα τον τελευταίο μήνα, ζητώντας την απομάκρυνση της νεότευκτης κυβέρνησης υπό τον κεντροαριστερό Ορεσάρσκι.

Με τη βία απομάκρυνε τελικά η αστυνομία διαδηλωτές μπροστά από το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, οι οποίοι είχαν αποκλείσει τη νύχτα το κτίριο και εμπόδιζαν την έξοδο βουλευτών και υπουργών μέχρι τα ξημερώματα.

Οι διαδηλωτές είχε περικυκλώσει το κτίριο και δεν άφηναν 109 άτομα που βρίσκονταν στο Κοινοβούλιο -βουλευτές, υπουργούς και δημοσιογράφους- να βγουν. Όταν έφτασε λεωφορείο που θα τους απομάκρυνε, άρχισαν να πετούν πέτρες.

Η αστυνομία επενέβη, ανοίγοντας -με τα γκλομπ – διάδρομο για να περάσει το λεωφορείο. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Οι αποκλεισμένοι έφυγαν τελικά περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από σχεδόν οκτάωρο αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοφωνία, μέλη της κυβέρνησης «απεγκλωβίστηκαν» μέσα σε τεθωρακισμένα της αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις στη χώρα συνεχίζονται ουσιαστικά αδιάλειπτα τον τελευταίο μήνα, ζητώντας την απομάκρυνση της νεότευκτης κυβέρνησης υπό τον κεντροαριστερό Ορεσάρσκι.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ κάλεσε σε ηρεμία: «Καλώ τους διαδηλωτές να απέχουν από κάθε ενέργεια που οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης και σε παραβιάσεις της δημόσιας τάξης», είπε.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, σοσιαλιστής Μιχαήλ Μίκοφ, ανακοίνωσε ότι η ολομέλεια που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης ακυρώνεται καθώς όπως είπε «δεν είναι δυνατή η συνεδρίαση, διότι η ζωή των μελών της βουλής είναι σε κίνδυνο».

Σε ένα πρώτο σχόλιο το βράδυ της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρκσι. «Ζητώ την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης είναι ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει ο κόσμος στους δρόμους» είπε.

Ο Μπορίσοφ, υπενθυμίζεται, είχε δει τον δρόμο της πρόωρης εξόδου από το «πρώτο κύμα» διαδηλώσεων που είχαν ξεκινήσει από τις διαμαρτυρίες για το ακριβότερο ρεύμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024