Έως 44 δισ. ευρώ το κόστος απορρύπανσης γύρω από τη Φουκουσίμα
Η απορρύπανση και ο καθαρισμός της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 44 δισ. ευρώ (5,8 τρισ. γεν), σύμφωνα με επίσημη έκθεση. Το ποσό αυτό είναι πενταπλάσιο των αρχικών υπολογισμών.
Η απορρύπανση και ο καθαρισμός της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 44 δισ. ευρώ (5,8 τρισ. γεν), σύμφωνα με επίσημη έκθεση.
Σύμφωνα με το εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Βιομηχανικής Τεχνολογίας, το κόστος των επιχειρήσεων καθαρισμού και απορρύπανσης θα είναι πενταπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά υπολογίσει η κυβέρνηση.
«Ελπίζουμε ότι η μελέτη αυτή θα βοηθήσει στην κατάρτιση σχεδίων για την απορρύπανση των δασών και των αγροτικών περιοχών και ότι θα ευνοήσει την επιστροφή των κατοίκων στις περιοχές αυτές», τονίζει το Ινστιτούτο στην έκθεσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.
H έκθεση δημοσιεύεται καθώς σχεδόν καθημερινά μια κακή είδηση φθάνει από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και η διαχειρίστρια εταιρεία αποτελεί όλο και περισσότερο στόχο επικρίσεων από τις αρχές. Την Τετάρτη, για τρίτη φορά βγήκε ατμός από αντιδραστήρα στη μονάδα.
Την Παρασκευή, η Tepco παραδέχθηκε ότι περίπου 2.000 εργάτες του σταθμού της Φουκουσίμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του θυρεοειδούς.
Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 10% του συνόλου των ανθρώπων που εργάζονταν στη Φουκουσίμα και εξετέθησαν σε επίπεδα ραδιενέργειας άνω των 100 μιλισιβέρτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος»
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442