Τρεις τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές είναι ο απολογισμός της έντασης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο κέντρο της Πάτρας. Αγνωστα άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν σε επιβάτες αυτοκινήτου, κατά πληροφορίες μέλη της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που αυτό κινείτο στην οδό Αράτου, κοντά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Τρεις από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Στην συνέχεια υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και ύστερα από έρευνες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προσήχθησαν στην Αστυνομική διεύθυνση περισσότερα από 20 άτομα.

Νωρίτερα το απόγευμα, υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής. Αιτία η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής να τελέσει μνημόσυνο σε πλατεία της Πάτρας για τους Αχαιούς πεσόντες στην Κύπρο το 1974. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών που επιχείρησε να προσεγγίσει την πλατεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, απομακρύνθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ