Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατική οργάνωση θεωρεί η ΕΕ το στρατιωτικό σκέλος της Χεζμπολάχ

Τρομοκρατική οργάνωση θεωρεί η ΕΕ το στρατιωτικό σκέλος της Χεζμπολάχ

Στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων έβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση το στρατιωτικό σκέλος της Χεζμπολάχ, όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι υπουργοί Εξωτερικών των «28». Η Χεζμπολάχ, η οποία λαμβάνει στήριξη και από το Ιράν, παίζει κεντρικό ρόλο στις εξαιρετικά ευαίσθητες ισορροπίες στο Λίβανο ενώ έχει στείλει και στρατιωτική στήριξη στον Άσαντ.

Τρομοκρατική οργάνωση θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το στρατιωτικό σκέλος της Χεζμπολάχ, όπως αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των «28». H απόφαση, σύμφωνα με γάλλο διπλωμάτη, ελήφθη ομόφωνα.

Η Χεζμπολάχ, η οποία λαμβάνει στήριξη και από το Ιράν, παίζει κεντρικό ρόλο στις εξαιρετικά ευαίσθητες ισορροπίες στο Λίβανο ενώ έχει στείλει και στρατιωτική στήριξη στον Άσαντ.

Η προσθήκη του στρατιωτικού σκέλους της Χεζμπολάχ στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ σημαίνει ότι μπορούν να επιβληθούν απαγορεύσεις εισόδου σε μέλη του αλλά και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων όσων συναλλάσσονται μαζί του.

Η εφαρμογή αυτών των μέτρων πάντως αναμένεται να αποδειχθεί περίπλοκη, καθώς θα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποσαφηνίσουν τη σύνδεση των διάφορων πλευρών της Χεζμπολάχ ώστε να καταλήξουν στο ποιος ανήκει στο στρατιωτικό της σκέλος.

Η Βρετανία προσπάθησε να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της, από το περασμένο Μάιο, να βάλουν στη «μαύρη λίστα» τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ, επικαλούμενη στοιχεία για εμπλοκή της στη φονική βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία πέρυσι.

Η ΕΕ είχε αντισταθεί στις πιέσεις από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, ώστε να θέσει στη «μαύρη λίστα» τη Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει αστάθεια στο Λίβανο και να προσθέσει νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024