Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάνατε Like και κερδίσατε το βιβλίο «Η μεγάλη ασθένεια: Βιογραφία του καρκίνου»

Κάνατε Like και κερδίσατε το βιβλίο «Η μεγάλη ασθένεια: Βιογραφία του καρκίνου»

Το health.in.gr σας ευχαριστεί που επισκεφθήκατε το προφίλ του στο Facebook και λάβατε μέρος στην κλήρωση για να κερδίσετε πέντε αντίτυπα του βιβλίου «Η μεγάλη ασθένεια: Βιογραφία του καρκίνου», του Σιντάρτα Μούκερτζι, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Το health.in.gr σας ευχαριστεί που επισκεφθήκατε το προφίλ του στο Facebook και λάβατε μέρος στην κλήρωση για να κερδίσετε πέντε αντίτυπα του βιβλίου «Η μεγάλη ασθένεια: Βιογραφία του καρκίνου», του Σιντάρτα Μούκερτζι, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και από την κλήρωση προέκυψε οι 5 τυχεροί:

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
  2. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΩΖΙΟΣ
  3. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  4. xristos siafakas
  5. Λάουρα Θεοδόση

Μπράβο σας!
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους της Υγείας που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι νικητές θα λάβουν σύντομα οδηγίες για τον τρόπο που θα παραλάβουν το δώρο τους.

Τι κερδίζετε
Πέντε τυχεροί κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Η μεγάλη ασθένεια: Βιογραφία του καρκίνου», του Σιντάρτα Μούκερτζι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μια συναρπαστική, βαθιά ανθρώπινη «βιογραφία» του καρκίνου, από τις πρώτες τεκμηριωμένες εμφανίσεις του χιλιάδες χρόνια πριν μέχρι τις μέρες μας. Το πρώτο βιβλίο του Μούκερτζι είναι ένα σαρωτικό έπος όπου πρωταγωνιστούν λαμπροί ερευνητές, εμμονές, ριζικά νέες θεραπείες, ενθαρρυντικές επιτυχίες και τραγικές αποτυχίες, καθώς και ο αδυσώπητος αγώνας επιστημόνων και ασθενών ενάντια σε έναν εξίσου αδυσώπητο, πανούργο και απροσδιόριστο εχθρό. Από την πρώτη χημειοθεραπεία που αναπτύχθηκε από βαφές υφασμάτων έως την πολλά υποσχόμενη κατανόηση των καρκινικών κυττάρων, ο Μούκερτζι μετατρέπει έναν τεράστιο όγκο ιστορικών εξελίξεων σε μια συνεκτική αφήγηση με τρελό ρυθμό: η ανακάλυψη μιας νέας χειρουργικής θεραπείας, η ακτινοβολία, η χημειοθεραπεία θέτουν στο περιθώριο τη ριζική μαστεκτομή και θεραπείες πιο επώδυνες ίσως και από την ίδια την ασθένεια. Το πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται μεταξύ άλλων στις επίμονες προσπάθειες του Σίντνεϊ Φάρμπερ και της Μέρι Λέσκερ να ανακαλύψουν μια ενιαία θεραπεία για όλα τα είδη καρκίνου. Το τελευταίο –και πιο ενδιαφέρον– μέρος περιγράφει τον αγώνα λαμπρών, πρωτοπόρων επιστημόνων να κατανοήσουν το πώς τα κύτταρα γίνονται καρκινικά. Κάθε νέα ανακάλυψη προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι, αλλά, όπως γράφει ο Μούκερτζι, οι αυξανόμενες πρόοδοι μπορούν να επιφέρουν θεαματικές αλλαγές. Το επιβλητικό και ευφυές έργο του Μούκερτζι συνιστά μια εντυπωσιακή καταγραφή των προσπαθειών να μείνει γυμνός ο «αυτοκράτορας όλων των ασθενειών».

Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο Pulitzer στην κατηγορία non-fiction –ήταν στη μικρή λίστα του Βραβείου των Κριτικών στις ΗΠΑ–, ενώ οι New York Times το κατέταξαν στη λίστα με τα δέκα πιο ενδιαφέροντα βιβλία του 2010. Τον Δεκέμβριο του 2011 η εφημερίδα Guardian βράβευσε (10.000 στερλίνες χρηματικό έπαθλο) με τη σειρά της τον συγγραφέα για το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του, το μοναδικό βιβλίο που δεν ανήκε στην κατηγορία fiction και κατάφερε να νικήσει τέσσερα μυθιστορήματα.

health.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024