Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναζωογόνηση του προσώπου με αυτόλογη μεταμόσχευση αυξητικών παραγόντων

Αναζωογόνηση του προσώπου με αυτόλογη μεταμόσχευση αυξητικών παραγόντων

H Δερματολογία ενσωματώνει ολοένα και πιο σύγχρονες θεραπείες βιοτεχνολογίας με παρασκευάσματα απόλυτα ασφαλή, ενώ ταυτόχρονα και εξελικτικά χρησιμοποιεί τον πλούτο που προέρχεται από τον ανθρώπινο οργανισμό κάνοντας συλλογή και εφαρμογή αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στο πλάσμα του αίματος.

H Δερματολογία ενσωματώνει ολοένα και πιο σύγχρονες θεραπείες βιοτεχνολογίας με παρασκευάσματα απόλυτα ασφαλή, ενώ ταυτόχρονα και εξελικτικά χρησιμοποιεί τον πλούτο που προέρχεται από τον ανθρώπινο οργανισμό κάνοντας συλλογή και εφαρμογή αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στο πλάσμα του αίματος. Στην ουσία κινητοποιούνται οι ενδογενείς δυνάμεις του σώματός μας για την αναζωογόνηση του προσώπου μας χωρίς τη χρήση κανενός χημικού ή ξένου παράγοντα.

Η αυτόλογη μεταμόσχευση αυξητικών παραγόντων είναι ιατρική πράξη που εφαρμόζεται από την Δερματολογία και την Ιατρική Αισθητική με σκοπό την αντιγήρανση.

Η μέθοδος PRP βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, τα οποία προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Η θεραπεία πραγματοποιείται μετά από αιμοληψία από περιφερική φλέβα σε ποσότητα ίση με αυτή μιας γενικής εξέτασης αίματος. Το αίμα φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να διαχωριστεί σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα από το φυγοκεντριθέν αίμα περιέχει τους αυξητικούς παράγοντες και χρησιμοποιείται ως υλικό έγχυσης.

Σε δεύτερο στάδιο απελευθερώνει τους αυξητικούς παράγοντες και ενεργοποιεί την κυτταρική αναγέννηση και την παραγωγή κολλαγόνου. Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα ώριμα κύτταρα με σκοπό την γρήγορη ανταπόκριση του δέρματος για την αποκατάσταση των ιστών από οποιαδήποτε βλάβη.

Επίσης το πλάσμα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (αμινοξέα, λιπίδια, υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λπ.) τα οποία είναι απαραίτητα για τη θρέψη και ανάπτυξη των ιστών.

Τα αποτελέσματα αφορούν:

  • Ενεργοποίηση και επιτάχυνση της φυσιολογικής διαδικασίας αναγέννησης των κυττάρων του ίδιου του οργανισμού.
  • Ως βιολογικές διεργασίες αποκλείουν τη χρήση «ξένου» υλικού και η εφαρμογή τους είναι απολύτως ασφαλής.
  • Δεν τίθεται θέμα απόρριψης του υλικού που χρησιμοποιείται, διότι αυτό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα γίνονται σταδιακά ορατά σε 30 μέρες μέχρι 6 μήνες από την έγχυση.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024