Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα βίας σε προάστιο του Παρισιού με αφορμή την μπούρκα

Νύχτα βίας σε προάστιο του Παρισιού με αφορμή την μπούρκα

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τραπ, στα προάστια του Παρισιού, με αφορμή τη σύλληψη ενός άνδρα που απέτρεψε αστυνομικούς να ελέγξουν τη σύζυγό του, η οποία φορούσε μπούρκα.

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τραπ, στα προάστια του Παρισιού, με αφορμήτη σύλληψη ενός άνδρα που απέτρεψε αστυνομικούς να ελέγξουν τη σύζυγό του, η οποία φορούσε μπούρκα.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ένα αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στέλεχος μουσουλμανικής ένωσης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι 200 – 400 άτομα είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και διαδήλωναν για τη σύλληψη του άνδρα. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο σύζυγος συνελήφθη, επειδή ξυλοκόπησε αστυνομικό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η κατάσταση γύρω από το αστυνομικό τμήμα ήταν ήρεμη. Περίπου δέκα κλούβες είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από τη συνοικία που ήταν σπαρμένη με σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων και δοχεία δακρυγόνων. Κοντά στο τοπικό νοσοκομείο οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων.

Νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2011 απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους έχοντας πλήρως καλυμμένο το πρόσωπό τους. Στους παραβάτες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 150 ευρώ. Τα ενδύματα που απαγορεύονται είναι το νικάμπ και η μπούρκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024