Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβα-«διαμαρτυρίας» κατά των Αρχών στο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Βόμβα-«διαμαρτυρίας» κατά των Αρχών στο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Αναστάτωση επικράτησε το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Πεκίνου όταν άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο πυροδότησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή της εξόδου διεθνών αφίξεων του τερματικού σταθμού 3, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και να γεμίσει το τέρμιναλ με καπνό. Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο. Η πυροδότηση του μηχανισμού φέρεται να αποτελεί κίνηση διαμαρτυρίας που συνδέεται με την καταγγελία του άνδρα για ξυλοδαρμό του από φρουρούς ασφαλείας στη βόρεια Κίνα.

Αναστάτωση επικράτησε το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Πεκίνου όταν άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο πυροδότησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή της εξόδου διεθνών αφίξεων του τερματικού σταθμού 3, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και να γεμίσει το τέρμιναλ με καπνό.

Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό στην αίθουσα αφίξεων. Σύμφωνα με την China Central Television, από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 18:24 τοπική ώρα (13.24 ώρα Ελλάδος), δεν προκλήθηκε φωτιά.

Η πυροδότηση του μηχανισμού φέρεται κατά πληροφορίες να αποτελεί κίνηση διαμαρτυρίας που συνδέεται με καταγγελία που είχε υποβάλει ο άνδρας για ξυλοδαρμό του από φρουρούς ασφαλείας στη βόρεια Κίνα, και η οποία δεν εξετάστηκε από τις Αρχές.

Πριν την έκρηξη ο άνδρας φέρεται να μοίρασε φυλλάδιο στο χώρο του αεροδρομίου.

Μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοιες ενέργειες, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, ωστόσο περιστατικά όπως του Σαββάτου είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση China Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα απ’ όπου εξέρχονται οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου αρνήθηκε να αναφερθεί στο κίνητρο του άνδρα, λέγοντας πως η αστυνομία του αεροδρομίου διερευνά το περιστατικό.

Η απόκτηση εκρηκτικών είναι σχετικά εύκολη στην Κίνα, πατρίδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών μεταλλευμάτων και πυροτεχνημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024