Ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία εξετάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εξετάσει πώς θα μπορούσε να επέμβει στρατιωτικά στο συριακό εμφύλιο, ανέφερε ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου ο επικεφαλής του στρατωτικού επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ. Το Πεντάγωνο έχει θέσει υπόψη του Λευκού Οίκου τις δυνατότητες για επέμβαση.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εξετάσει πώς θα μπορούσε να επέμβει στρατιωτικά στο συριακό εμφύλιο, ανέφερε ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου ο επικεφαλής του στρατωτικού επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ.
Το Πεντάγωνο έχει θέσει υπόψη του Λευκού Οίκου τις δυνατότητες για επέμβαση, όπως είπε ο Ντέμπσεϊ, αποφεύγοντας ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες για τις διαφορετικές επιλογές.
Ο Ντέμπσεϊ περνά, μαζί με άλλους αξιωματούχους, από ακρόαση του Κογκρέσου για το εάν θα ανανεωθεί η θητεία του (πράγμα που οι Ρεπουμπλικανοί αφήνουν ανοικτό).
Ο Τζον Μακ Κέιν, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής (και πρώην προεδρικός υποψήφιος) ρώτησε τον Ντέμπσεϊ ποια επιλογή για τις ΗΠΑ θεωρείται μικρότερου ρίσκου αναφορικά με τη Συρία: Να συνεχίσει η περιορισμένη δράση υπέρ των αντικαθεστωτικών ή να προχωρήσει σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
Ο Ντέμπσεϊ περιορίστηκε πως δική του προτίμηση είναι η εγκαθίδρυση και υποστήριξη μίας μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «το εάν η υποστήριξη θα γίνει με άμεση στρατιωτική δράση είναι απόφαση της εκλεγμένης ηγεσίας και όχι των στρατιωτικών».
Ο στρατηγός αναγνώρισε επίσης πως στην παρούσα φάση, ισχυρότερη στο συριακό έδαφος είναι η θέση του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Αυτήν την στιγμή, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει υπέρ του» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
- Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται την επιστήμη αλλά ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας – Γιατί;
- Το 40% των Ελλήνων με μια χρόνια νόσο – Από τα μεγαλύτερα ποσοστά πολλαπλής νοσηρότητας κατέχει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442