Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώδωνα κινδύνου για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας κρούει στην G-20 ο ILO

Κώδωνα κινδύνου για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας κρούει στην G-20 ο ILO

Επείγουσα προειδοποίηση για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στα κράτη της G20, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, απευθύνει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), εν όψει της συνόδου της G20 που ξεκίνησε στην Μόσχα. «Έχουμε κάνει πισωγύρισμα. Είναι άκρως ανησυχητικό να βλέπει κανείς ότι η ανεργία δεν έχει υποχωρήσει, στην πραγματικότητα έχει αυξηθεί» δήλωσε ο γενικός διευθυντής. Ήδη 93 εκατ. άνθρωποι είναι άνεργοι στα κράτη της G20, με το 30% εξ’ αυτών να είναι άνεργοι για πάνω από ένα έτος.

Επείγουσα προειδοποίηση για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στα κράτη της G20, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, απευθύνει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος της G20 στην Μόσχα.

«Έχουμε κάνει πισωγύρισμα. Είναι άκρως ανησυχητικό να βλέπει κανείς ότι η ανεργία δεν έχει υποχωρήσει, στην πραγματικότητα έχει αυξηθεί» δήλωσε ο γενικός διευθυντής, του ILO, Γκάι Ράιντερ, στο δίκτυο CNBC.

Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, 93 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου (G20), με το 30% εξ’ αυτών να είναι άνεργοι για περισσότερο από ένα έτος.

Έκθεση που δημοσίευσε ο Οργανισμός νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έδειξε ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες η ανεργία υποχώρησε οριακά στις μισές χώρες της G20, ενώ αυξήθηκε στις άλλες μισές.

Η ανεργία βρίσκεται πάνω από το 25% στην Ν.Αφρική και στην Ισπανία και στο 11% στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην υπόλοιπη ΕΕ.

Η μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας παρατηρείται κυρίως στον μεταποιητικό και κατασκευαστικό κλάδο στις αναπτυγμένες οικονομίες, ενώ στις αναδυόμενες οικονομίες ο κατασκευαστικός κλάδος πρωτοστατεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Το γεγονός ότι οι τελευταίες προβλέψεις για την ανάπτυξη από το ΔΝΤ ήταν χαμηλότερες, σημαίνει ότι αν δεν αλλάξουμε πορεία στα ζητήματα της απασχόλησης, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και όχι να βελτιώνεται. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Ράιντερ.

O ίδιος σημείωσε πως η σύνδεση της νομισματικής πολιτικής της Fed των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα στοιχεία στην αγορά εργασίας αποτελεί μια ενθαρρυντική κίνηση, προσθέτοντας ότι η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024