Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική KfW για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική KfW για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Στο μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική KfW για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, που πρόκειται να υπογραφεί το απόγευμα, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, παρουσία του Β. Σόιμπλε, εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Στο μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική KfW για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, που πρόκειται να υπογραφεί το απόγευμα, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο κενό χρηματοδότησης των αναγκών της ελληνικής αγοράς, που υπολογίζεται στα 15-18 δισ. ευρώ, σύμφωνα και με τη μελέτη της Oliver Wyman, το οποίο, όπως είπε, δεν μπορεί να καλυφθεί από το ΕΣΠΑ παρά τη βελτίωση του ρυθμού απορρόφησης.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα συντελέσει, ως ένα βαθμό, στην ενίσχυση της ρευστότητας. Υπογράμμισε δε ότι το Ταμείο θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μάνατζμεντ διεθνούς κύρους και πόρους τόσο από το δημόσιο τομέα, ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες, διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, αλλά και από ιδιώτες.

«Για να επιτύχει η προσπάθειά μας πρέπει να συνδυάσουμε τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής με πολιτικές για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ρευστότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Αποδείξαμε όλους αυτούς μήνες, πως δικαιούμαστε να ζητάμε τη στήριξη της Ευρώπης γιατί προχωρήσαμε μπροστά με ταχύτητα, αγνοώντας το πολιτικό κόστος», προσέθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε ακόμη τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στις οποίες περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των μεταφορών, η απλούστευση των αγορανομικών διατάξεων, η αντιμετώπιση στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων, η διευκόλυνση ίδρυσης επιχειρήσεων, ο επενδυτικός νόμος, οι αποκρατικοποιήσεις, κ.ά.

Αναφέρθηκε δε στις τέσσερις βασικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται ως το τέλος του έτους, που είναι η απλούστευση του πλαισίου αδειοδοτήσεων σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, η αλλαγή του εξαγωγικού μοντέλου, η ανάπτυξη της εθνικής στρατηγικής για τα logistics, και η άρση των εμποδίων εισόδου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε 4 βασικούς τομείς της οικονομίας (τουρισμός, επεξεργασία τροφίμων, οικοδομικά υλικά και λιανεμπόριο), σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024