Δικαίωμα πέντε πλασματικών ετών ασφάλισης στους σχολικούς φύλακες
Με νομοτεχνική βελτίωση που εισάγει το υπουργείο Εσωτερικών στο πολυνομοσχέδιο δίνεται στους σχολικούς φυλακές που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη η δυνατότητα εξαγοράς συντάξιμου χρόνου απασχόλησης έως και πέντε έτη.
Με νομοτεχνική βελτίωση που εισάγει το υπουργείο Εσωτερικών στο πολυνομοσχέδιο δίνεται στους σχολικούς φυλακές η δυνατότητα εξαγοράς συντάξιμου χρόνου απασχόλησης έως και πέντε έτη.
Με αυτόν τον τρόπο, όσοι σχολικοί φύλακες βρίσκονται κοντά στη σύνταξη θα μπορέσουν να εξαγοράσουν τα πέντε έτη ασφάλισης της περιόδου 2001-2006, οπότε είχαν προσληφθεί μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Στα χρόνια εκείνα είχαν μεν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όχι όμως ασφαλιστική κάλυψη.
Πρόκειται για μία από τις βελτιώσεις που αποφασίστηκαν στην πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου «κλείδωσε» η τελική μορφή του πολυνομοσχεδίου.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων