Κατασχέσεις για ασφαλισμένους που δεν ρυθμίζουν χρέη προς τα Ταμεία
Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι αυτό, επειδή εάν «ναυαγήσει» η νέα ρύθμιση χρεών (σε 48 δόσεις), οι ασφαλιστικοί φορείς θα βρεθούν σε οικονομική ασφυξία. Ήδη, τα μηνύματα είναι αρνητικά, καθώς μέχρι τώρα στη ρύθμιση για τα χρέη προς το ΙΚΑ έχουν ενταχθεί μόλις 3.200 ασφαλισμένοι, ενώ προς τον ΟΑΕΕ μόλις 1.350 ασφαλισμένοι.
Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κι αυτό, επειδή εάν «ναυαγήσει» η νέα ρύθμιση χρεών (σε 48 δόσεις), οι ασφαλιστικοί φορείς θα βρεθούν σε οικονομική ασφυξία.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, ήδη, τα μηνύματα είναι αρνητικά, καθώς μέχρι τώρα στη ρύθμιση για τα χρέη προς το ΙΚΑ έχουν ενταχθεί μόλις 3.200 ασφαλισμένοι, ενώ προς τον ΟΑΕΕ μόλις 1.350 ασφαλισμένοι.
Κι ενώ η ρύθμιση δεν προχωρά, κυρίως λόγω οικονομικής ασφυξίας, τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αγγίξει τα 15 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες φθάνουν τις 800.000.
Όσοι δεν ανταποκριθούν στη ρύθμιση θα έχουν να αντιμετωπίσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, μέσω του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, το οποίο θα ενημερώνει πρώτα τον οφειλέτη για το ποσό που χρωστά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπρέσια – Ολυμπιακός 16-17: Θρίαμβος του Θρύλου που επέστρεψε στο Final Four του Champions League!
- Διπλωματικό πόκερ: Γιατί ο Σι Τζινπίνγκ δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στον Τραμπ για τη Μέση Ανατολή
- Λαζόπουλος για υποκλοπές: Αν υπήρχε γιατρός να εξετάζει πολιτικές ασθένειες, θα έλεγε ότι η Δημοκρατία έχει πάψει να λειτουργεί
- Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης – Η ανάρτηση με νόημα του Ζαχαρία Κεσσέ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο Ροντινέι είναι πλέον εξτρέμ – Θα έπρεπε να έχουμε βάλει περισσότερα γκολ»
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
